Ausztrália a megújuló energiára állítja át hadseregét

A nem túl távoli jövőben az ausztrál hadsereg helyet csinálhat a tiszta technológiának, és a logisztikai követelmények csökkentésével jelentős összegeket takaríthat meg. A megújuló energia előnyei tagadhatatlanok és erről sikerült meggyőzni az ausztrál hadsereg magas rangú vezetőit. (Aiolus News)

A napelemek, a szélenergia és a geotermia: ez a három fő energiaforrás, amelyet az Ausztrál Tudományos Kutató Intézet elemzett. Az Intézet a hadsereg tudományos és műszaki kutatási szervezetével karöltve ellenőriz egy környezetvédelmi programot. Ezek az energiaforrások kiküszöbölik a benzinmotorok és a hagyományos generátorok használata során keletkezett kockázatokat. Azonban nem ez az első eset, hogy a megújuló energiát katonai területen használják: július hónapban a Cranfield-i egyetem alkalmazott tudományok iskolája kidolgozott egy rendszert, amely a katonai felszerelés csökkentését célozta, mivel a katonák nem ritkán 10 kg súlyú akkumulátorral meneteltek. Az ausztrál kutatók időközben egy olyan berendezést dolgoztak ki, amely az angol egyetem által készített hasonló rendszer segítségével táplálja az elektronikus berendezéseket. A Flexible Integrated Energy Device-nak keresztelt szerkezet napelemeket, és egy könnyen szállítható megosztható akkumulátort tartalmaz.

Ajánlott tartalom

Hamarosan lezárul az E.ON Áramszolgáltató Zrt. beolvadása az MVM Next Energiakereskedelem Zrt.-be

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. július 1-jétől egységes márka alatt szavatolja az energiaellátást az egyetemes szolgáltatásban, miután lezárul az E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvadása a társaságba - tájékoztatta az állami tulajdonú energetikai cég szerdán az MTI-t.