Autómentes napot rendeznek szerte az országban – Critical Mass felvonulás

Országszerte több település is csatlakozik szerdán az Európai Autómentes Naphoz, amelyen az immár hagyományos bringás felvonulást, a Critical Masst (Kritikus tömeg) is tartják.

Budapesten 18:30 és 19:30 között a pesti Nagykörúton kerekeznek együtt a felvonulók a Jászai Mari tér és a Petőfi híd budai hídfője közötti forgalomban a KRESZ szabályok betartásával, útlezárások nélkül. A várhatóan több tízezres nagykörúti felvonulás után a szervezők az Erzsébet téri Gödörnél fórumbeszélgetésre várják a budapesti listát állított pártok főpolgármester-jelöltjeit.
A szeptember 16. és 22. között kilencedik alkalommal rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet azzal a céllal, hogy népszerűsítsék az egészség- és környezetbarát közlekedési alternatívákat az autóhasználattal szemben.

Ajánlott tartalom

Július 1-jétől átalakul a hulladékgazdálkodási rendszer

Átalakul a hulladékgazdálkodási rendszer július 1-jével, és az európai uniós előírásoknak megfelelően létrejön az új, kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer is - jelentette ki az Energiaügyi Minisztérium környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkára a Mandinernek adott interjúban.