Az ABB E-mobility leszállította az egymilliomodik EV-töltőt

Az ABB E-mobility világszerte több mint egymillió elektromosjármű-töltőt értékesített váltó- és egyenáramú töltőportfóliójából.

A folyamatos növekedést a gyártási kapacitás megduplázása segíti elő, miután az olaszországi Valdarnóban új, DC villámtöltőket gyártó létesítményt helyeztek üzembe. E mérföldkő alátámasztja az ABB E-mobility elkötelezettségét az elektrifikált, kibocsátásmentes mobilitás jövője mellett.

Az ABB E-mobility bejelentette, hogy leszállította az egymilliomodik elektromosjármű-töltőjét, ami a legújabb mérföldköve a vállalat azon távlati céljának, hogy az intelligens és megbízható töltési megoldások folyamatos fejlesztésével lehetővé tegye a kibocsátásmentes jövőt.

Az elmúlt két évben, a több mint 85 piacon jelen lévő ABB E-mobility megduplázta termelési kapacitását a 2022-ben az olaszországi Valdarnóban 30 millió dollárból megvalósított, 16 000 m² alapterületű, új gyártóüzemének beindításával. Az élvonalbeli gyártóüzem új mércét állított fel az ágazatban, mivel hét gyártósorának köszönhetően 20 percenként egy egyenáramú villámtöltőt gyárt, ami lehetővé teszi a vállalat számára, hogy folytassa az elmúlt években bizonyított rendkívüli növekedést.

Az ABB E-mobility a valdarnói létesítményén kívül is folytatta globális terjeszkedését. E hónap elején a vállalat bejelentette, hogy megkezdi a gyártást az Egyesült Államokban található új gyártóüzemében, ahol a tervek szerint évente 10 000 töltőt gyártanak majd nyilvános töltőállomások, iskolabuszok és járműflották számára. 2022-ben jelentősen növelte tulajdonrészét az ABB E-mobility a legnagyobb kínai töltésszolgáltató, a Chargedotban is.  

Frank Mühlon, az ABB E-mobility vezérigazgatója a bejelentés kapcsán elmondta: „Az ABB E-mobility már régóta törekszik a kibocsátásmentes mobilitás jövőjének megteremtéséhez szükséges innovációk kifejlesztésére az EU első 50 kW-os töltőjének 2010-es gyártásától kezdve a Terra 360 bevezetéséig, amely kevesebb mint három perc alatt 100 km-es hatótávolságra elegendő energiamennyiséget képes biztosítani.”

„Miközben a kutatásba és fejlesztésbe történő folyamatos beruházásaink az e-mobilitás fejlesztése iránti folyamatos elkötelezettségünket mutatják, céljaink megvalósításához elengedhetetlen e megoldások globális, nagyléptékű szállítása. Szeretnék köszönetet mondani ügyfeleinknek világszerte a folyamatos együttműködésükért, amellyel hozzájárultak az egymilliomodik töltő leszállítását jelző mérföldkő eléréséhez. Bizakodva várom a további több milliónyi töltőt, amelyek hozzájárulnak a tisztább, zöldebb világ megteremtéséhez.”

Az ABB technológiai vezető szerepet tölt be az elektrifikáció és automatizálás területén, amely fenntarthatóbb és erőforrás-hatékonyabb jövőt tesz lehetővé. A vállalat megoldásai a mérnöki szaktudás és a szoftverek összekapcsolásával optimalizálják a gépek gyártását, szállítását, elektromos táplálását és üzemeltetését. A több mint 130 éves kiválóságra építve, az ABB mintegy 105 000 alkalmazottja elkötelezett az ipar átalakulását felgyorsító innovációk előmozdítása mellett.

Magyarországi vállalata, az ABB Kft. 1991-ben alakult és azóta az egyik vezető szállítóként van jelen a hazai közmű-, valamint energetikai szektorban.

 

Ajánlott tartalom

A GTKB Ganz fejleszti buszgyártási képességét

A GTKB Ganz Transelektro Közlekedési Berendezéseket Gyártó Kft. fejleszti buszgyártási képességét, egyebek közt új innovatív vezérlőrendszert hoz létre a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) Plusz forrás felhasználásával - közölte a társaság az MTI-vel.