Az ABB telepíti a világ legnagyobb, elektromos jármű gyorstöltő-állomás hálózatát

Az ABB Hollandia egész területére kiterjedő, elektromos jármű gyorstöltő-állomás hálózat kiépítésére kapott megbízást. Ennek köszönhetően, a 16,7 milliós népességű országban 50 kilométerenként áll rendelkezésre majd ilyen töltőállomás

A Hollandia főútvonalai mentén telepített Fastned töltőállomások mindegyikét többféle multi -standard gyorstöltő egységgel látják el, azaz 50 kilowatt (kW) teljesítményű Terra 52 és Terra 53 típusú modellekkel, amelyek 15-30 perc alatt képesek feltölteni egy-egy járművet. Az első ABB Terra gyorstöltők szállítását 2013 szeptemberében kezdik meg. A napelemes védőtetővel ellátott Fastned töltőállomások építése várhatóan 2015-ben fejeződik be.

Hollandia ez ideig a legnépesebb ország, amely országos kiterjedésű gyorstöltő-hálózatot épít ki. A töltőállomások egymástól maximum 50 kilométerre helyezkednek majd el a főútvonalak mentén, és az ABB multi-standard kivitelnek köszönhetően képesek lesznek minden nagyobb európai, ázsiai és USA-beli autógyártó által forgalmazott elektromos jármű feltöltésére. Az ABB nyílt szabványokon alapuló, fehőn keresztüli csatlakozással rendelkező megoldásai lehetővé teszik, hogy a Fastned felhasználóbarát fizetési és hozzáférési szolgáltatásokat biztosítson minden járművezető számára.

Minden internet kapcsolattal rendelkező ABB gyorstöltő széleskörű csatlakozási lehetőségekkel bír, ideértve a távolról történő beavatkozást, működtetést és karbantartást valamint az intelligens szoftverfrissítést. Az ABB multi-standard kivitelű gyorstöltője mindenféle gyorstöltő-szabvány és protokoll, például a CCS és a CHAdeMo, alkalmazását lehetővé teszi. Ez azért rendkívül fontos, hogy az elkövetkező években gyorsan fejlődő autók és töltőberendezések között fenntartható legyen a kompatibilitás, illetve a Fastned számára lehetővé váljon, hogy megbízható szolgáltatásokkal álljon fogyasztói rendelkezésére és a technológia fejlődésével párhuzamosan frissíthesse rendszereit.

„Ez az országos kiterjedésű hálózat megalapozza az elektromos autózás kereskedelmileg fenntartható fejlesztését,” fejtette ki Bart Lubbers, a Fastned egyik alapítója. „Előre látható, micsoda verseny kezdődik az autógyártók között a minél gyorsabb töltés megvalósítása és minél nagyobb kapacitású akkumulátorok gyártása terén.”

A holland főútvonalak mentén telepítendő elektromos jármű töltőállomások terve 2011-re vezethető vissza, amikor a Fastned elektromos jármű töltőállomás-hálózat telepítésére vonatkozó engedélykérelemmel fordult az Infrastruktúra Minisztériumhoz. 2011 decemberében a holland kormány nyilvános pályázati kiírást tett közzé a holland főútvonalak mentén telepítendő 245 töltőállomás töltőberendezéseinek telepítésére. A Fastned társaság 201 állomásra vonatkozóan nyert koncessziót.

a hálózat

A Fastned egy holland start-up vállalkozás, amelyet 2011-ben alapított Bart Lubbers és Michiel Langezaal azzal a céllal, hogy országos kiterjedésű töltőállomás-hálózatot hozzanak létre. Üzleti modelljük azon alapul, hogy egy adott ország piacán elsőként megjelenő szereplő számára adott a lehetőség a gyorstöltő-állomások telepítése szempontjából legideálisabb helyszínek kiválasztására, amely alátámasztja egy befektetés minél korábbi elindításának létjogosultságát.

Ajánlott tartalom

A hibrid autók eladása továbbra is emelkedést mutat

Csökkent a forgalomba helyezett új autók száma márciusban az egy évvel korábbihoz képest az Európai Unióban az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA honlapjára csütörtökön fölkerült adatok szerint.

Nincs hozzászólás

  1. Elektromos autó 7milliárd embernek?
    Minden ami e témában napvilágot lát,csak eltávolít minket egyéb technikáktól:pld a vízzel üzemelő autótól,amiből a “magyar” találmányi hivatalban 3800db!!! beadvány van.
    Nem lenne érdemes a legjobb 10 találmánnyal foglalkozni ebben a témában?
    Telepítik az elektromos töltőállomásokat,kiválaszthatod az autód színét is,de gondosan ügyelnek,hogy életképes (olcsó,és minimum 10 évig üzemelő)akkumulátor ne legyen forgalomban.
    Azonnali változást követelünk!
    Ne feledjük:2 ember alkotta tárgy látszik a holdról:
    -a kínai nagyfal
    -a newyorki szeméttelep!!!