Az Anker energiatárolója mindent tud, amire egy otthonnak szüksége lehet

Az Anker új akkumulátora minden egyben megoldás, egy teljesítménymodult, egy akkumulátormodult, egy napelemes invertert és egy energiagazdálkodási rendszert intergrál.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

Az Anker egy új, akár 30 kilowattóra kapacitással, illetve egy- és háromfázisú konfigurációban is elérhető, minden egyben otthoni energiatároló megoldást fejlesztett ki – számol be a PV Magazine. A rendszer az Solix X1 nevet viseli. Az otthoni energiatárolás egyre népszerűbb megközelítés, lényege, hogy a háztartás későbbi felhasználásra raktározhatja el a – például napelemmel, otthon megtermelt – áramot. Itthon jelenleg a kormány is nagyban támogatja a technológia terjedését a napelemes pályázattal. Az új termék egy teljesítménymodult, egy akkumulátormodult, egy napelemes invertert és egy energiagazdálkodási rendszert intergrál. „Karcsú, 15 centiméteres profiljával feltűnő kontrasztot mutat a hagyományos otthoni tárolóeszközök terjedelmes megjelenésével szemben” – mondta a PV Magazine-nak az Anker szóvivője. Az egyfázisú termék négy változatban kapható, a PV-bemenet 7,36-12 kilowattos, míg a váltakozó áramú kimenet 3,68-6 kilowatt. A rendszer mérete 670-szer 335-szor 150 milliméter, tömege pedig kilogram kg. A háromfázisú tárolórendszer szintén négy modellben kapható, 10-24 kilowatt közötti PV-bemenettel és 5 -2 kilowatt közötti AC-kimenettel. Ennek mérete azonos, tömege viszont 30 kilogramm.

Minden teljesítménymodul 5 kilowattóra kapacitású lítium-ion akkumulátor-modulokkal párosítható, amelyek hat darabig egymásra helyezhetők, így összesen 30 kilowattóra tárolási kapacitás érhető el. A maximális töltési vagy kisütési teljesítmény 3 kilowatt, a maximális töltési vagy kisütési áramerősség pedig 7,6 amper. Az új termék IP66-os védettséggel is rendelkezik. „Innovatív energiaoptimalizátorunk lehetővé teszi, hogy az egyes akkumulátorcsomagok egymástól függetlenül töltsenek és kisüssék egymást, így biztosítva az energia hatékony tárolását és felhasználását” – közölte a vállalat.

„A Solix X1 többféle biztonsági védelmi mechanizmussal, a legjobb gyártók LFP akkumulátoraival, a rendellenes akkumulátorok automatikus leválasztásával és a 0 voltos kikapcsolási technológiával van felszerelve, amelyek mind a legnagyobb mértékben biztosítják az energiabiztonságot” – tették hozzá.

Ajánlott tartalom

Otthonfelújítási Program – Mik azok a kulcstermékek és miért fontosak?

A 2024 nyarán indult Otthonfelújítási Program nagyon jó lehetőséget biztosít az 1990 előtt épült lakóingatlanok háztulajdonosok számára, hogy állami támogatással javíthassák otthonuk energiahatékonyságát. Gyakran felmerül a programmal kapcsolatosan a „kulcstermék” kifejezés, ennek jártunk most utána.