Az Apple egy hónappal később kezdi az iPad nemzetközi forgalmazását

Az Apple szerdán bejelentette, hogy a “vártnál jóval nagyobb” egyesült államokbeli kereslet miatt az eredetileg tervezettnél egy hónappal később, május végén kezdi el az iPad számítógépek forgalmazását.

Az amerikai informatikai csoport május 10-én hozza nyilvánosságra az táblagépek nemzetközi árazását és ekkor kezdi el felvenni az online előrendeléseket is.
Az Apple 500.000 iPad-et szállított le április 3., vagyis azóta, hogy az első készülékek forgalomba kerültek az Apple Store-okban, s áprilisra “nagy számban” vett fel előrendelést az iPad 3G modellekre.
Az első eladási statisztikák a vártnál nagyobb siker ellenére alulmúltak néhány elemzői előrejelzést. A forgalmazás első napján 300 ezer készülék kelt el, de Piper Jaffray elemzése 600-700 ezerre számított.
Az Apple részvényeinek árfolyama az elmúlt egy év alatt több, mint megduplázódott, s szerdán 245,11 dolláron állt.

Ajánlott tartalom

Átadták Magyarország legerősebb szuperszámítógépét Debrecenben

Átadták Magyarország legerősebb szuperszámítógépét pénteken Debrecenben: a Komondor nevű berendezést a Debreceni Egyetem (DE) Kassai úti campusán, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) szuperszámítógép központjában helyezték üzembe.