Az Apple új adatközpontja LEED minősítést kapott

Február végén az Apple bejelentette új, észak-karolinai adatközpontjának energiagazdálkodási terveit: a platina LEED (Leadership in Energy and Environmental Design, zöldépület-minősítő rendszer) tanúsítványt kapott épületben 20 MW előállítására képes napelem-blokk és 5 MW kapacitású üzemanyagcella, adta hírül a treehugger.com.

Akkor még nem lehetett túl sokat tudni az üzemanyagcellás alkotóelemekről, az észak-karolinai közműbizottság anyagaiból azonban fény derült néhány részletre. A jelentés szerint az Apple 24 db, egyenként 200 kW-os üzemanyagcellás modult telepít a központ közelébe, ezzel a legnagyobb, nem közmű célokra használt üzemanyagcella-telep lesz az országban. A cellák idén júniusban már biogázzal termelnek áramot, a teljes fejlesztés pedig novemberre készülhet el. A hírek szerint a rendszert a Bloom Energy látja majd el, amelynek ügyfelei közé tartozik a FedEx, a Google, az eBay, a Coca-Cola és a Wal-Mart is. A jelentésből az is kiderül, hogy az Apple a földgázból származó hidrogént hasznosítja, kompenzálásképpen pedig metánt vagy egyéb biogázt termel.

5 dolog, amit tudni kell az Apple-ről. Katt ide!

apple adatközpont

Ajánlott tartalom

Már 7,5 tonnánál jár a használt mobiltelefonokat visszagyűjtő kampány eredménye

A több mint 5 éve futó "Passzold vissza, Tesó!" kampányban mára 1111 gyűjtőpont részvételével, több mint 7,5 tonnányi használaton kívüli mobiltelefon gyűlt össze - közölte a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdaságért szerdán az MTI-vel.