Az Apple új Liam robotja segít a régi eszközök újrahasznosításában – videó

Az Apple az elmúlt évek során egyre nagyobb figyelmet fordít a környezetvédelemre, és erre minden évben ki is tér. Ezúttal egy robot is segít a cégnek a feladatban.

A vállalat célja az, hogy újrahasznosítsa a régi hardvereket, és a felhasznált anyagoknak új értelmet adjon.  A régi Apple-eszközöket így bárki leadhatja egy Apple Store-ban vagy elküldheti egy megfelelő címkével. Utána munkához lát az új Liam robot.  A Liam az Apple legutóbbi rendezvényén mutatkozott be. A feladata az, hogy felnyissa a készülékeket, meghatározza a benne lévő alkatrészeket, majd különválassza az anyagokat.  Az akkuból például kobalt és lítium, a kamerából arany és réz nyerhető ki, míg az alaplapból ezüst és platina. Az Apple azt reméli, hogy idővel ezekből új eszközöket is tudnak majd gyártani – addig is más termékekbe kerülhetnek, például napelemekbe.

forrás: pcworld.hu

Ajánlott tartalom

Kiemelt segítséget kap három vármegye a zöld átálláshoz

A Környezeti és energiahatékonysági operatív program plusz (Kehop plusz) forrásaiból mintegy 110 milliárd forint jut a három leginkább környezetszennyező gazdaságú vármegye zöld átállásának kiemelt támogatására - jelentette be a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium közlekedési, környezeti és energiahatékonysági fejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára kedden Egerben.