Az Apple zöld bizonyítékai

Az Apple már bizonyította párszor, mennyire fontos számára a környezetvédelem.

Az új apple.com/environment/ honlapján a Mac gyártója öko statisztikákat árul el, egy kissé új módon. Míg a legtöbb tech-cég termékei környezeti hatásának mérését csak akkor kezdi meg, mikor a termék már elhagyta a gyárat, az Apple figyelemmel kíséri a Mac, iPod és iPhone teljes életciklusát. Ez azt jelenti, hogy még gyártáskor meghatározzák, várhatóan mekkora lesz az ökológiai lábnyoma.

Ez egy szép gondolat, egy olyan, mely rávilágít néhány érdekes megállapításra. Az Apple kiszámolta, hogy az energiatakarékos szoftverek használatával csökkentheti a gyártási folyamat idejét. Ezáltal a gyártó azt állítja, hogy ha valaki Apple márkájú terméket használ, 53 %-kal csökkenti az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását.

Az új Apple Környezetvédelmi oldal érdekes olvasmány. Pontosan meghatározza a vállalat összes zöld kezdeményezéseit, a csomagolási méret csökkentésétől a tartósabb akkumulátorok használatáig.

Ajánlott tartalom

Már 7,5 tonnánál jár a használt mobiltelefonokat visszagyűjtő kampány eredménye

A több mint 5 éve futó "Passzold vissza, Tesó!" kampányban mára 1111 gyűjtőpont részvételével, több mint 7,5 tonnányi használaton kívüli mobiltelefon gyűlt össze - közölte a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdaságért szerdán az MTI-vel.