Az áramszünettől bicikliznek a New York-iak

A Sandy 30 és 50 milliárd dollárnyi kárt okozott az Egyesült Államokban.

New York egy részén még most sem sikerült visszaállítani az áramszolgáltatást, a metrók és buszok sem járnak minden vonalon, és hiány mutatkozik üzemanyagból is. A kritikus helyzet hozadéka ugyanakkor, hogy tömegek ülnek kerékpárra a megapoliszban, írja a kerekagy.blog.hu. A New York Times számos olyan biciklizőt szólaltatott meg, akik korábban csak rekreációs céllal kerékpároztak, és most a buszra várakozó hosszú sorok, a tömegközlekedés bizonytalansága miatt próbálkoztak az alternatív módszerrel. A interjúalanyok, akik közül a legfiatalabb 22, a legidősebb 46 éves volt, meglepetésüknek adtak hangot, mondván nem gondolták volna, hogy ilyen gyorsan és kényelmesen közlekedhetnek a városban kerékpárral. Voltak, akik megjegyezték azt is, hogy később is bicikliznének. Igaz, a körülmények jelenleg különösen ideálisak, az autóforgalom ugyanis kicsi. Egy Brooklinból Manhattenbe kerekező viszont elmondta, az autósok közlekedései morálja romlott, áthajtanak a piroson, kevésbé figyelmesek, és ezért balesetveszélyesnek érzi a város egyes részeit.

Ajánlott tartalom

A kiadott építési engedélyek száma nőtt, a megkezdett lakóingatlan-építések száma csökkent az Egyesült Államokban augusztusban

Augusztusban a kiadott építési engedélyek száma nőtt, míg a megkezdett lakóingatlan-építések száma csökkent az Egyesült Államokban a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Census Bureau keddi jelentése alapján.