Az Aspern Smart City átalakítja Bécset

Az egyik legnagyobb európai városfejlesztési program átalakítja Bécset. Az Aspern Smart City-t, egy fenntartható élő laboratóriumot a következő 15 évben valósítják meg a Siemessel együttműködve.

2030-on belül az Aspern Smart City készen lesz fogadni több, mint 20 ezer lakost és ugyanannyi dolgozót, miután átváltoztatott egy 240 hektáros területet a fenntarthatóság mintapéldányává, ahol az energia optimális felhasználása lesz a lakosok tökéletes komfortjának az egyik kulcsa, írja az energiacentrum.com.

A partnerek, köztük a Siemens július elején alapították meg az Aspern Smart City Research-ot, a társaságot, amelynek feladata megvalósítani a smart álmot 40 milliós eurós költségvetésből.

A munkálatok október l-én kezdődnek, átváltoztatva a területet egy igazi, szabadban működő laboratóriummá, ahol kikísérletezik a legmodernebb információs és kommunikációs technológiai megoldásokat, az okos hálózatot, a hulladékkezelést, a szennyező kibocsátások csökkentésének módjait, az intelligens építkezési rendszereket, a fenntartható mobilitást.

Tervezik az egész rendszer, a különböző funkciójú épületek / lakóházak, hivatalok / bekapcsolását az alacsony feszültségű energia elosztó hálózatba, hogy ezzel optimalizálják a fogyasztást. A 240 hektár 50%-a a zöld közterületnek lesz fenntartva.

Bécs már egy idő óta elkötelezte magát, hogy igazi „smart” várossá változzon. Az intelligens épületek megvalósítása mellett az egyik legsikeresebb projektje a Zero Waste, amely a differenciált hulladék gyűjtésen és a hulladékoknak energia-előállítását célzó felhasználásán keresztül 270 ezer tonna C02-vel csökkentette az évi káros kibocsátásokat.

Ajánlott tartalom

Ez lenne az első megterülő napelemes energiatároló rendszer?

A LUNA S1-et háztartási napelemes rendszerek számára dolgozták ki.