Az Aston Martiné az első hidrogénes versenyautó

Az angol márka bejelentette, hogy rajthoz állítja egy közelgő nürnburgringi versenyen a régóta fejlesztett Hybrid Rapide S autóját. A verseny az első zéró károsanyag-kibocsátású autóknak rendezett 24 órás nagydíj lesz májusban.

Az Aston Martin, amely mellesleg idén 100 éves, régóta együtt dolgozik az Alset Global nevű céggel egy olyan prototípus fejlesztésén, amelyben egy 6.0 literes V12-es motor dolgozik, akár hagyományos benzinesként, akár telejesen hidrogén üzemmodban, akár vegyes használatban. A kocsi menettulajdonságai továbbra is kiválóak: 4.9 másodperc alatt 0-100-ra és a 300 Km/h-ra feletti végsebesség.  A kocsi szerkezeti érdekességei a hidrogéntároló cellája, a módosított motorvezérlés. A hidrogéntároló szénszálas anyagú, amely összesen 3,5 kilogramm hidrogént tárol 350 Bar nyomáson. A tartályokból kettő a versenyző mellett, kettő a csomagtérben van, írja a hvg.hu.

Ajánlott tartalom

Tíz új, környezetbarát autóbuszt helyezett forgalomba a Volánbusz Zrt. Szegeden

Tíz új, Euro 6-os környezetvédelmi besorolású, CNG-üzemű (gázüzemű) autóbuszt helyezett forgalomba a Volánbusz Zrt. Szegeden - jelentette be Nagy Sándor, a város alpolgármestere és Németh Tamás, a Volánbusz Zrt. általános vezérigazgató-helyettese csütörtökön sajtótájékoztatón Szegeden.