Az AutoWallis és az ALTEO összehangolja a töltési infrastruktúra fejlesztését az elektromos autók forgalmazásánál

Az elektromos autók terjedésének támogatására az AutoWallis és az ALTEO összehangolja a töltési infrastruktúra fejlesztését – közölte a két társaság közös közleményben szerdán.

Ezáltal 2023-ban – az országban elsőként – napelemes rendszereket és energiatárolókat is értékesítenek majd az AutoWallis Csoport által négy országban (Magyarországon, Bosznia-Hercegovinában, Horvátországban és Szlovéniában) képviselt Opel márka magyar márkakereskedéseiben, amihez az ALTEO e-mobilitási üzletága, az ALTE-GO biztosít szakmai hátteret. A magyarországi Opel autószalonokban az elektromos töltőberendezések mellett mostantól olyan opciók is elérhetőek, mint a töltők telepítése, a villamos betápláló hálózat kiépítése és a rendelkezésre álló villamos-kapacitás hatékony kihasználását biztosító energiaszabályozó rendszer. A közlemény idézte Székely Gábort, az AutoWallis Nyrt. befektetői kapcsolatok és ESG igazgatóját, aki elmondta, az Európai Unióban és az Egyesült Királyságban az elektromosan tölthető személygépkocsik piaci részesedése 2021-ben 19 százalékra nőtt, szemben az előző évi 11 százalékos részaránnyal. Magyarországon tavaly 15 510 darab zöld rendszámos gépjárművet helyeztek forgalomba, ami a piac 6,1 százaléka. Idén pedig már az év első tíz hónapjában mintegy 17 500 zöld rendszámú gépjármű került forgalomba.

Novotny Dénes, az ALTEO e-mobilitási üzletágának vezetője a közleményben hozzátette, jövőre legalább 100 töltőberendezést terveznek értékesíteni az Opel márkakereskedéseken keresztül és arra számítanak, hogy egyre több ügyfél választja majd a töltő mellé a napelemes rendszert és az energiatárolót is. 

Ajánlott tartalom

A GTKB Ganz fejleszti buszgyártási képességét

A GTKB Ganz Transelektro Közlekedési Berendezéseket Gyártó Kft. fejleszti buszgyártási képességét, egyebek közt új innovatív vezérlőrendszert hoz létre a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) Plusz forrás felhasználásával - közölte a társaság az MTI-vel.