Az e-mailes reklámok is rombolják az éghajlatot

Károsítják a környezetet az e-mailben érkező kéretlen reklámok: rombolásuk 2,4 millió háztartás áramfelhasználásával, és 3,1 millió autó üvegházhatású gázkibocsátásával ér fel.

A klímavédelemre specializálódott ICF International nevű tanácsadó vállalat kutatásáról a Die Welt című német napilap számolt be szerdai számában. A tanulmány szerint a spamek évente 33 milliárd kilowatt órányi energiát fogyasztanak el, és 3,1 millió jármű gázkibocsátásával megegyező mennyiségű káros anyagot “juttatnak a levegőbe”.

Kutatások szerint a tavalyi évben 62 billió spam e-mailt küldtek szét a világon, az ICF szerint egy-egy ilyen elektronikus levél 0,3 gramm szén-dioxid keletkezéséért felelős. A tanulmány szerint az energiafelhasználás 80 százaléka a spamekre való rákattintás és a törlés során megy végbe, míg 16 százaléka a szűréssel megy veszendőbe.

Ajánlott tartalom

Körforgásos üzleti modellel a társadalom szélére szorult emberekért

A Jelenlét Program keretében a Magyar Máltai Szeretetszolgálat fenntartható társadalmi célú vállalkozásokat működtet, melyek legfontosabb célja, hogy a perifériára szorult embereket integrálja az értékteremtő munka világába. A program válságálló, hazai munkahelyeket hoz létre és sikeres termékeket juttat a piacra.

Nincs hozzászólás

  1. ma nem küldök egy mélt se, lehetne egy ilyen nap, mél küldés mentes nap:)))