Az E.ON megvásárolta az MVM részesedését az ELMŰ-ben és az ÉMÁSZ-ban

Az E.ON Hungária Zrt. megvásárolta az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. részesedését az ELMŰ Nyrt.-ben és az ÉMÁSZ Nyrt.-ben – tájékoztatta a német érdekeltségű energiavállalat az MTI-t közleményben pénteken.

A tájékoztatás szerint a cég megvásárolta az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. tulajdonában álló összes részvényt a két áramcégben, ezzel újabb nagy lépést tett az ELMŰ-ÉMÁSZ-csoport integrációja felé. Az adásvételi szerződéssel az E.ON Hungária Zrt. az ELMŰ-ben 15,86 százaléknyi részvénycsomagot vásárolt, ezzel az ELMŰ Nyrt. feletti közvetlen befolyása a korábbi részvényeivel együtt meglévő 27,83 százalékról 43,69 százalékra nőtt. Az E.ON Hungária Zrt. és az innogy International Participations NV együttes befolyása pedig 83,07 százalékról 98,94 százalékra emelkedett az ELMŰ Nyrt.-ben. Az ÉMÁSZ Nyrt.-ben 13,11 százaléknyi részvénycsomagot vásárolt az MVM-től a társaság, így az ÉMÁSZ Nyrt. feletti közvetlen befolyása a korábbi részvényeivel együtt meglévő 29,65 százalékról 42,76 százalékra nőtt. Az E.ON Hungária Zrt. és az innogy International Participations NV együttes befolyása pedig 83,92 százalékról 97,03 százalékra emelkedett az ÉMÁSZ Nyrt.-ben.

Ajánlott tartalom

A zöldenergia a jövő a gazdaságban, az iparban és a közlekedésben is

A zöldenergia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt - mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke vasárnap a társaság Facebook-oldalára feltöltött videóban.