Az éghajlatváltozás kihívásai – városi klíma – mobilitási hét

Az elmúlt évben az Európai Unió országaiból több mint 2.100 önkormányzat vett részt az Európai Mobilitási Hét rendezvényein, és ezek nyomán csaknem 8 ezer állandó intézkedést vezettek be.

Magyarország nyolcadik alkalommal csatlakozik az Európai Mobilitási Hét rendezvénysorozatához, amelyet az idén szeptember 16-22. között tartanak. A rendezvények központi témája ezúttal “az éghajlatváltozás kihívásai – városi klíma”.

A Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium, valamint Miskolc önkormányzata szerdán és csütörtökön  kétnapos konferenciát tartott Miskolcon az Európai Mobilitási Héthez kapcsolódva.
Pápai Zoltán elmondta: a rendezvénysorozat apropóján arra kérik a települési önkormányzatokat, hogy olyan állandó intézkedéseket vezessenek be és népszerűsítsenek, amelyek hozzájárulnak a helyi szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez, és bemutatják, hogy mit tehetnek az emberek saját maguk is a klímaváltozás elleni közdelemben.

A rendezvény a fenntartható közlekedési módokra – kerékpározásra, gyaloglásra, közös gépkocsihasználatra – is felhívja a figyelmet – mondta a miskolci rendezvény főszervezője.

Ajánlott tartalom

Szemléletformáló projektet indított a tudatos vízfelhasználás érdekében a DRV Zrt.

Vízbázisvédelem és tudatos vízfelhasználás a klímaváltozás korában címmel, a szemléletformálás érdekében indított projektet a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV Zrt.) 149,973 millió forintos, vissza nem térítendő európai uniós támogatással, a projekt részeként Vizek háza néven élménypark, bemutatóterem és tanösvény is létesül Siófok-Törekiben - közölte a DRV Zrt. szerdán az MTI-vel.