Az Egyesült Államokban visszahívták a Mitsubishi i-MiEV elektromos autóit

Az egyesült államokbeli és kanadai hatóságok visszahívták a Mitsubishi i-Miev (becenevén csak „i”) nevű elektromos autóit, hogy kivizsgáljanak egy lehetséges biztonsági hibát a járművekben.

A termék visszahívások mindennaposak, az autó biztonságával kapcsolatos esetleges problémákat viszont sokkal komolyabban veszik a hatóságok. Az elektromos járműveket egyébként is sokkal szigorúbban vizsgálják, ezért remélhetőleg a gyártók is jobban odafigyelnek arra, hogy új elektromos autóik problémamentesek lehessenek. A mostani probléma a 2012-es modelleket érinti, csupán 49 járművet kellett visszahívni. A légzsák érzékelőjének hibája miatt bizonyos esetekben az elülső és az oldalsó légzsákok nem lépnek működésbe. A gyártó Mitsubishi értesít minden tulajdonost, a hibás légzsák szenzorokat pedig térítésmentesen kicserélik.

Ajánlott tartalom

A harmadik legnépszerűbb választás a vásárlók körében az elektromos autó

Augusztusban tovább nőtt az új autók forgalomba helyezése az Európai Unióban, immár sorban a tizenharmadik hónapban. Az akkumulátoros elektromos autók részaránya pedig az első alkalommal haladta meg a húsz százalékot az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA szerdai közleménye alapján.