Az elektromos Mercedes B-osztály már készül a csatára

A Mercedes-Benz igyekszik minél több tartópillért építeni saját jövőjének biztosítása érdekében, így nem meglepő, hogy a hagyományos motorizáltságú modellek mellet hibrid, hidrogénnel hajtott és elektromos modell is szerepel a gyártó tervei között. Ezúttal utóbbi kategóriába érkezik új csillagos, méghozzá a B-osztály Electric Drive személyében.

A stuttgartiak új villanyautójának gyártása meg is kezdődött, a Mercedes üzeme Rastattban már ontja az elektromotorral szerelt B-osztályokat a benzines és dízelmotorral felvértezett A-, B- és GLA-osztályok gyártósorai mellett. Hamarosan a forgalmazás is beindul, a balkormányos példányok Európában 2014 második felétől lesznek megvásárolhatóak. A Mercedes olyan ellenfelek orra alá törne borsot a villanymotoros B-vel, mint a BMW i3 vagy a kezeink között rekorderré emelkedő Nissan Leaf, noha a konkurensektől eltérően a Benz egy, már létező modellt alakított át elektromos hajtásúvá.

A teljes technikai háttér még nem ismert, azonban az tudva levő, hogy a B-osztály hatótávolsága 200 km, ami az elektromosok jobbik felébe sorolja az újdonságot. A lítium-ionos akkumulátort a Tesla Motors szállítja, ami ugyancsak jól cseng. A B Electric Drive a Mercedes első megvásárolható elektromos autójaként lép majd porondra.

A megkülönböztethetőség jegyében a hagyományos modellekhez képest áttervezett első lökhárítót, valamint a karosszéria színére fújt kerékjárati betéteket kapott az újdonság. Vélhetően előbbiek már a ráncfelvarrással együtt a konvencionális hajtású modelleken is feltűnnek. Az elektromos B-osztály egyébként 1750 kg-ot nyom, a villanymotor pedig az első kerekeket hajtja, mégpedig 180 lóerős teljesítménnyel (300 Nm). Mindez 7.9 szekundumos 0-100-as sprintre, valamint 160 km/h-s végsebességet jelent.

forrás: autopult.hu

Ajánlott tartalom

Mutatjuk hogyan vezesd a kocsidat, hogy a legkevesebb üzemanyagot használja el

A pénztárcádnak és a környezetednek sem mindegy, hogy mennyire hatékonyan használod az autódat. Az alábbi három tipp segít, hogy a maximumot hozd ki belőle.