Az elmúlt évtized top kütyüi 2. rész

Menj vissza gondolatban 10 évet! Megházasodtál? Lediplomáztál? Gyermeked született?

A digitális fényképezőgép

Fogadjunk, hogy nem láttál képet ezekről a mérföldkövekről, maximum pár nappal később. Most, hála a megfizethető digitális fényképezőgép elterjedésének, az emlékek megörökíthetőek, és sok esetben azonnal megoszthatóak.
Bár a digitális fényképezőgépet az 1990-es években mutatták be, igazán csak a 2000-es években lett sokak számára elérhető. Az elmúlt 10 évben sok millió digitális fényképezőgép fogyott, még a gyerekeknek is van saját fényképezőjük.

Sajnos, a digitális fotózás terjeszkedésének is van hátránya – a legkínosabb pillanatok is szerepelnek a Facebookon, rólad, családtagjaidról és barátaidról is. Előny, ha elég gyors vagy, azonnal törölheted a képeket, mielőtt az napvilágot látott volna.

TiVo digitális videorögzítő

Emlékszel még, amikor kompromisszumot kellett kötnöd a saját tévéddel? A Jóbarátokhoz, a Losthoz, vagy a focimeccshez kellett igazítanod a programodat.
A TiVo digitális videorögzítőinek és újabb versenytársainak hála most már felveheted kedvenc sorozataidat és bármikor visszanézheted őket, reklámmentesen.

A TiVo úttörő készüléke 1997-ben látta meg a napvilágot, de csak a 2000-es években terjedt el.
Az LG ma már rendelkezik beépített DVR-televízióval és néhány kábelszolgáltató is nyújt DVR szolgáltatásokat.

A Nintendo Wii

Amikor a Nintendo 2006-ban bemutatta a Wii-t és a Wii Sports-ot, az felállította a játékosokat a kanapéról, mozgásra motiválta őket, és forradalmasította a videojátékot.

A vezeték nélküli kontroller használatával a játékosok ténylegesen tevékenységeket szimulálnak, például teniszezhetnek, vagy bokszolhatnak.
Az eszköznek nem csak a játék a lányege – hozzájárul a gyerekek iskolai és zenei oktatásához, vagy elősegíti fogyókúránkat.

Wii

Az USB Flash Drive

Ugye emlékeztek még a floppy-korszakra? Régen nem voltunk képesek egy ilyen kis eszközön annyi információt tárolni, mint most. CD-re, DVD-re, vagy floppyra volt szükségünk.

Tartósabb és több memóriát képes tárolni, mint elődje, a hajlékonylemez. A flash meghajtó segítségünkre van dokumentumok, fotók megőrzésére, otthon, iskolában vagy akár munkában is. Szerény eszköz ezen a listán, de egyszerű és jelentős.

USB Flash drive

Ajánlott tartalom

Zöld színnel a fenntarthatóságért és a tudatosabb döntésekért

Egyedi zöld színt vezet be termékein a kulacsokat és Microdrinkeket forgalmazó Waterdrop vállalat. A feltűnő, élénk színnel a vállalat kifejezi elköteleződését a környezetvédelem és fenntarthatóság mellett, és egyben szeretné felhívni a figyelmet a környezettudatosabb életmód fontosságára, és a választás lehetőségére.