Az energia valóságos kincsesbánya lehet

Valóságos Kincsesbánya – nap, föld víz, szél: végtelen a magyar energia címmel az ország energiafüggőségnek csökkentéséről, a megújuló és az alternatív energiaforrás lehetőségeiről rendeznek szakmai fórumot Budapesten szombaton – közölték a szervezők az MTI-vel.

A fórum célja, hogy olyan hazai megújuló forrásokból származó megoldásokra mutasson rá, amelyek csökkenthetik Magyarország kiszolgáltatottságát az energiaexportáló országokkal, és a folyamatosan emelkedő árú hagyományos energiahordozókkal szemben.
A politikusok és szakemberek részvételével megrendezendő fórum gyakorlati megoldásokat keres, és az ágazat szakembereinek, döntéshozóinak egy asztalhoz ültetésével lehetőséget teremt a szabad eszmecserére is.
A tervek szerint a fórumot Bencsik János, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára nyitja meg, előadást tart – többi között – a klímapolitikáról Olajos Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium energia- és klímapolitikai helyettes államtitkára, a Duna-stratégiáról Méhes Márton, a Bécsi Collegium Hungaricum igazgatója. A szemléletváltás szükségességét hangsúlyozó fórumon több szakmai szövetség, klaszter és vállalkozás mutatja be energiatakarékos megoldásait.

Ajánlott tartalom

Időszakosan kikapcsolják az áramot Koszovóban az energiaválság miatt

Koszovó energiaelosztó vállalata, a KEDS közölte, hogy hétfő reggel 8 órától időzített áramkimaradások lesznek a hazai energiatermelés csökkenése és az importból beszerzett üzemanyag magas ára miatt.