Az energia valóságos kincsesbánya lehet

Valóságos Kincsesbánya – nap, föld víz, szél: végtelen a magyar energia címmel az ország energiafüggőségnek csökkentéséről, a megújuló és az alternatív energiaforrás lehetőségeiről rendeznek szakmai fórumot Budapesten szombaton – közölték a szervezők az MTI-vel.

A fórum célja, hogy olyan hazai megújuló forrásokból származó megoldásokra mutasson rá, amelyek csökkenthetik Magyarország kiszolgáltatottságát az energiaexportáló országokkal, és a folyamatosan emelkedő árú hagyományos energiahordozókkal szemben.
A politikusok és szakemberek részvételével megrendezendő fórum gyakorlati megoldásokat keres, és az ágazat szakembereinek, döntéshozóinak egy asztalhoz ültetésével lehetőséget teremt a szabad eszmecserére is.
A tervek szerint a fórumot Bencsik János, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára nyitja meg, előadást tart – többi között – a klímapolitikáról Olajos Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium energia- és klímapolitikai helyettes államtitkára, a Duna-stratégiáról Méhes Márton, a Bécsi Collegium Hungaricum igazgatója. A szemléletváltás szükségességét hangsúlyozó fórumon több szakmai szövetség, klaszter és vállalkozás mutatja be energiatakarékos megoldásait.

Ajánlott tartalom

Hogyan teheted te is energiahatékonyabbá az otthonod?

Két nagyon erős érv is áll az energiahatékony otthon mellett. Az egyik a környezetvédelem, a másik a költséghatékonyság. Az energiapazarlás nem csak bolygónkat károsítja, de a saját pénztárcánkat sem kíméli. Így akár egy városi lakásban, akár családi házban élünk, akár most építjük ki a gépészetünket, akár egy kész helyzet előtt állva mérjük fel a lehetőségeinket, mindenképpen érdemes tennünk a hatékony energiafelhasználásért.