Az Erdő Program keretében 30 ezer gyermeknek tartottak foglalkozásokat

A februárban meghirdetett Iskolában az Erdő Program keretében 500 intézményben 30 ezer gyermek számára tartottak foglalkozásokat az erdőpedagógusok április eleje és az iskolaév zárása között – mondta az Agrárminisztérium (AM) erdőkért és földügyekért felelős államtitkára szerdán Budakeszin.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

Zambó Péter az Iskolában az Erdő Program első ütemének eredményeiről elmondta, hogy a meghirdetett 500 helyre egy nap alatt elfogytak a helyek. Hozzátette, hogy a program rendezvényei az Energiaügyi Minisztérium és az Agrárminisztérium együttműködésének keretében jöttek lére. A programban a két minisztérium mellett az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) és az állami erdészeti társaságok szakemberei vettek részt, 46 erdőpedagógus tartotta a kialakított módszertan szerinti foglalkozásokat átlagosan 10-10 iskolában – tette hozzá az államtitkaár.

Zambó Péter beszélt arról, hogy a program 2024 őszén folytatódik és várják újabb 500 oktatási intézmény jelentkezését. A regisztrációs felület 2024. augusztus végén nyílik meg. A legtöbb intézmény, 79, Pest vármegyében pályázott sikeresen, megyénként átlagosan 20-30 iskola vett részt a programban – fűzte hozzá az államtitkár. Pintér Eszter, az Iskolában az Erdő Program szakmai vezetője elmondta, hogy a programban a gyerekek közelebb kerülhetnek a fenntartható gazdálkodás témaköréhez, megismerkedhetnek az erdőket gondozó, fenntartó szakemberek munkájával is. Emellett lehetőséget kapnak arra, hogy új ismereteket szerezzenek, kulcskompetenciákat fejlesszenek és megérthetik, hogy miért fontosak az erdők, a természet – tette hozzá.

Ajánlott tartalom

NGM: Nagy Márton az akkumulátorok újrahasznosítási lehetőségeiről egyeztetett

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter csütörtökön hivatalában fogadta Geun Ki Munt, a Koreai Köztársaság Gazdasági Minisztériumának helyettes igazgatóját, Soo Chul Parkot, a SungEel HiTech Europe Kft. és a SungEel HiTech Hungary Kft. ügyvezető igazgatóját, valamint Dong Wook Chut, a SungEel Hitech Hungary Kft. igazgatóját. A megbeszélésen a felek áttekintették az elektromos járműiparhoz kapcsolódó akkumulátoripar nemzetközi helyzetét, valamint az ágazat előtt álló kihívásokat és a zöld átállásban rejlő lehetőségeket - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön az MTI-vel.