Az FVM VKSZI továbbképzése a gödöllői Szent István Egyetemen

Az FVM VKSZI az agrárágazati szakképzés központi szolgáltató és fejlesztő intézeteként a 2010/2011. tanévre tervezett Országos Továbbképzési Program alapján a Vidékfejlesztési Minisztérium hatáskörébe tartozó szakképzést folytató közép-, illetve szakiskolák igazgatói, szakmai vezetői és szaktanárai részére továbbképzést szervez.

A továbbképzés helyszíne:  Szent István Egyetem Gépészmérnöki Kar
A továbbképzés időpontja:   2010. október 28-29.

Az országos továbbképzés 164 intézményt érint az alábbi szakterületeken:
–    Általános mezőgazdasági (Gazda, Mezőgazdasági -, Vidékfejlesztési -, Agrár-közgazdasági és -áruforgalmazó technikus)
–    Környezetvédelmi és vízügyi
–    Állattenyésztő, állat-egészségügyi
–    Élelmiszeripari
Erdészeti és vadgazdálkodási
–    Kertészeti
–    Mezőgazdasági gépészeti

A továbbképzés célja az agrárszakképzés résztvevőinek – ezen belül elsősorban a középfokú agrár-szakképző intézmények – tájékoztatása az új agrár- és vidékfejlesztési politikáról, melynek szerves része a stratégiai jelentőséggel bíró agrárszakképzés.  A plenáris ülés előadói az agrárszakképzésben érintett minisztériumok, társintézetek, kamarák, egyéb érdekképviseleti szervezetek vezetői. A szakképzési stratégia megalkotásának fontos lépése a szakképzésben érintettek párbeszéde, korrekt feladatmegosztása, amely egyben a minőségi szakképzés visszaállításának egyik záloga.

A második napon zajló szekció-üléseken az adott szakterületek időszerű kérdéseit, az oktatás és kutatás újdonságait, a szabályozások változásait, a várható új feladatokat ismerhetik meg a résztvevők.

További információk a következő telefonszámon: (1) 362-8105
www.vkszi.hu

Ajánlott tartalom

Stílus és funkció – Antikolt térkövek a kerttervezésben

A kertek tervezése során a növények telepítésén van a legfőbb hangsúly, de a térkövek jól átgondolt alkalmazása is számtalan lehetőséget nyújthat. Olyan lehetőségeket rejtenek, amelyekkel megújíthatjuk kerti élettereink megjelenését, és egységes stílusban, új funkciókkal bővíthetjük a környezetet.