Az MBH Bank tízezer őshonos fát ültetett

Az MBH Bank 2,5 hektáron tízezer őshonos fát ültetett a Dél-Dunántúlon – közölte az MBH Bank hétfőn az MTI-vel.

A kezdeményezésben a bankcsoport 140 dolgozója vett részt, ők ültették el a fákat a Tolna megyei Dúzs mellett. Az MBH Bank számításai szerint a kifejlett erdő hektáronként 100 év alatt 420 tonna szén-dioxidot köt majd meg, vagyis a most elültetett növények az életük során több mint ezer tonnát fognak megkötni. Magyarországon az átlagos életmódhoz szükséges széndioxid-kibocsátás fejenként 5-6 tonna – tették hozzá. A közlemény szerint a faültetés az egyik kezdő lépése a tavaly bemutatott fenntarthatósági stratégiának, amely alapján a bankcsoport saját kezdeményezésekkel és energiahatékonysági fejlesztésekkel a lehető leggyorsabb ütemben csökkenti a széndioxid-kibocsátását.

Ennek felmérése és mérséklése mellett az MBH Bank fontosnak tartja a munkavállalói szemléletformálást, ezért számít az alkalmazottak önkéntes részvételére a fenntarthatósági kezdeményezésekben. Figyelnek emellett a dolgozók környezetvédelmi észrevételeire, és lehetőséget teremtenek arra is, hogy a fenntarthatóság legjobb gyakorlatait elsajátíthassák – írta az MBH Bank.

Ajánlott tartalom

Jövő Mobilitása Szövetség: a közlekedők többségét az agresszív, szabálytalan vezetők bosszantják

A magyarországi utakon közlekedők többségét, 59 százalékát leginkább a türelmetlen, agresszív vezetőtársak bosszantják, 58 százalékuk a szabálytalan sofőröket, 37 százalékuk pedig a rossz utakat jelölte meg stresszfaktorként, a felmérés szerint ezekhez hasonlóan a dugók, illetve a mikromobilitási eszközök is sokszor okoznak kellemetlenséget; a válaszadók többsége a stressz elkerülésére alkalmazott módszerek között az agresszív autósoktól való távolságtartást, vagy például a zenehallgatást említette - közölte a Jövő Mobilitása Szövetség.