Az MNB idén is megrendezi a Zöld Pénzügyi Konferenciát

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) idén is megrendezi a környezeti fenntarthatóság pénzügyeivel kapcsolatos szakmai eseményét, a Zöld Pénzügyi Konferenciát.

A rendezvény a változó gazdasági környezetre összpontosítva arra fogja keresni a válaszokat, hogyan lehet fenntartani a zöld pénzügyek növekedési lendületet az emelkedő infláció, a recessziós aggodalmak, a geopolitikai kihívások közepette. A konferencián előadóként vesz részt többek között Frank Elderson, az Európai Központi Bank (ECB) Igazgatótanácsának tagja, Thomas Steiner, az Osztrák Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója, Pipijn Rijvers a WBCSD (World Business Council for Sustainable Development, Nemzetközi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért) alelnöke, az ENSZ fenntartható pénzügyi témákkal foglalkozó vezetői, és a fenntarthatósággal foglalkozó nemzetközi intézetek számos képviselője. Az eseményen átadják Zöld Pénzügyi Díjakat, valamint a tudományos teljesítményeket honoráló Zöld Pénzügyi Tudományos Díjakat is – írták. A Zöld Pénzügyi Konferenciát október 6-án tartják az MNB budai központjában.

 

mti

Ajánlott tartalom

Ötödik alkalommal hirdették meg a Magyarország 365 fotópályázatot

Ötödik alkalommal hirdették meg a Magyarország 365 fotópályázatot, amelyre immár öt kategóriában várják a professzionális és amatőr fotográfusok felvételeit szerdától október 23. éjfélig.