Az MVM Partner Zrt. energiahatékonysági pályázatot hirdet kkv-k számára

Az MVM Partner Zrt., az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. energiakereskedő cége energiahatékonysági pályázatot hirdet hazai mikro-, kis- és középvállalatok számára – jelentették be kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

Bally Attila, az MVM Partner vezérigazgatója elmondta: a pályázattal azokat a vállalkozásokat kívánják díjazni, amelyek működésük során következetesen törekednek a tudatos energiagazdálkodásra, és ebben a tekintetben példaképként állíthatók más cégek számára. A pályázóknak be kell mutatniuk eddigi energiatudatos intézkedéseiket, beruházásaikat és azok eredményeit. Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter, a pályázat fővédnöke kiemelte, hogy a csökkenő energiafelhasználás csökkenő importot és ezen keresztül csökkenő külföldi függőséget jelent Magyarország számára. Éppen ezért a kormány energiapolitikáját meghatározza az energiahatékonyságra való törekvés és az energiatudatos szemlélet elterjesztése.

Ajánlott tartalom

Ismét lehet pályázni a napelemes támogatásra

Az elutasított pályázatok hátterében téves feltételezés állt, miszerint az adószámmal rendelkező magánszemélyek által megjelölt ingatlanokban gazdasági tevékenység zajlik. A bejelentés azután történt, hogy sorra utasították el az ilyen pályázatokat, ellentétben a kiírásban foglaltakkal.

Nincs hozzászólás

  1. T.Cím!
    2012 februárja óta rendelkezik a mikróvállalkozásom korlátozott működésü napkollektorral! A jobb és környezettudatos energiafelhasználás tekintetében szeretném fejleszteni a meglévő rendszeremet! Kérek tájékoztatást hogy,mi módon juthatok állami támogatásra a környezettudatos napenergia előállítására alkalmas berendezés felhasználás tekintetében!