Az MVM továbbra is biztosítja a rezsicsökkentett energiát lakossági ügyfeleinek

Nincs változás a rezsicsökkentés tavaly nyár óta fennálló rendszerében, így 2023. augusztus 1-jétől újabb egyéves időszakra továbbra is változatlan feltételekkel biztosítja az MVM a lakossági ügyfeleinek a rezsicsökkentett energiát – közölte az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. kedden az MTI-vel.

A vállalat tájékoztatásában felidézte: a vonatkozó kormányrendelet éves szinten határozta meg a kedvezményes, rezsicsökkentett áron igénybe vehető energiamennyiséget. A kedvezményes év leteltével, 2023. augusztus 1-től 2024. július 31-ig továbbra is kedvezményes árszabás szerint biztosítja az energiaszolgáltatást lakossági ügyfelei számára az MVM. A kedvezményes mennyiség a villamos energia esetében évi 2523 kilowattóra (kWh), földgáz esetében pedig évi 63 645 megajoule (MJ), azaz legalább 1729 köbméter felhasználási helyenként. Az éves kedvezménykeret az adott kedvezményes évben használható fel – tették hozzá.

Az MVM az új kedvezményes időszak kezdetén, augusztus 1. és 5. között lehetőséget biztosít a diktálásra, amelyet elektronikus csatornáin (telefon, mobilapp, online ügyfélszolgálat) tudnak az ügyfelek a legkényelmesebben megtenni. A fenti időszakban diktált, vagy diktálás hiányában becsült mérőállás legkésőbb a soron következő éves elszámolószámlán jelenik majd meg. Nem szükséges diktálnia azoknak, akiknek az éves fogyasztása a kedvezményes mennyiség alatt van, és azoknak sem, akiknek amúgy is ekkor van diktálása vagy leolvasása – hívták fel a figyelmet. A rendelkezésre álló statisztikák alapján az ügyfelek több mint háromnegyedének éves fogyasztása belefér a kedvezményes keretbe – közölte az MVM.

Ajánlott tartalom

Folytatódtak a szakmai és szakértői egyeztetések az otthonfelújítási programmal kapcsolatban

Júniustól indul az a 108 milliárd forintos keretösszegű Otthonfelújítási Program, amellyel a kormány a családokat és a magyar gazdaság növekedését is támogatja. A kormány célja világos: meg kell védeni és támogatni kell a családokat, a lakhatás és az energiaellátás biztonságát - hívta fel a figyelmet szerdai közleményében Fábián Gergely, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkára.