Az NKM megvásárolta az e-Mobi Elektromobilitás Kft.-t

Az NKM Mobilitás Kft. megvásárolta az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft.-t, a tranzakció sikeres zárása után az e-Mobi az NKM Mobilitás leányvállalataként működik majd.

Az NKM szerdai közleménye szerint az e-Mobi az eddig általa telepített 336 töltőoszlop üzemeltetését, karbantartását és az állami szereplőknek nyújtott e-flottaszolgáltatás folytatását végzi majd. A tranzakció zárása után kezdődik a rendszerek integrációja, ennek eredményeként az e-Mobi töltőknél is igénybe vehető lesz a Mobiliti 0-24 ügyfélszolgálata, a Mobiliti applikáció és az RFID-val történő azonosítás, várhatóan a jövő évben. A Mobiliti ügyfelei az eddigi fejlesztések eredményeképpen már 112 nyilvános töltőn és 228 nyilvános töltési ponton tudják igénybe venni a szolgáltatást; ezek közül 19 villámtöltő található Magyarország legfontosabb útvonalai mentén. Így az NKM Mobilitás Kft. az országban elsőként valósította meg a főutak és autópályák mentén a villámtöltős lefedettséget – hangsúlyozta közleményében az NKM.

Ajánlott tartalom

Nem jól ítéli meg az EU a kínai elektromosautó-ipart

Az európai és a kínai járműipar együttműködésére kellene összpontosítania az EU-nak, mert az nem zéróösszegű játék, hanem kölcsönös fejlődési és növekedési előnyökkel jár - írja a kínai Xinhua hírügynökség portálján megjelent tanulmány.