Az Obama-kormány vízenergia technológiák –mint például a hidrokinetikus rendszerek- fejlesztésére összesen 11 millió dollárt utalt oda számos amerikai kutatólaboratóriumnak.

Az Obama vezetés 11 millió dollárral támogatja a vízenergia kutatásokat

Az Obama-kormány vízenergia technológiák –mint például a hidrokinetikus rendszerek- fejlesztésére összesen 11 millió dollárt utalt oda számos amerikai kutatólaboratóriumnak.

Az Egyesült Államok Energiaügyi Minisztériuma az alábbi kutatóintézetek számára biztosít finanszírozást legfeljebb három évre vonatkozóan:

– Nemzeti Megújuló Energia Laboratórium, Golden, Colorado: Tengeri és hidrokinetikus eszközök tervezésére és vizsgálatára.
– Sandia Nemzeti Laboratóriumok, Albuquerque, NM: Tengeri és hidrokinetikus eszközök megbízhatóságának növelésére és költség-hatékony megoldások kikísérletezésére.
– Pacific Northwest Nemzeti Laboratórium Sequim, Washington: A környezeti hatások azonosítására, elemzésére és előrejelzésére, valamint a tengeri hidrokinetikus energiatermelésre.
– Sandia Állami Laboratóriumok Albuquerque, NM: A hidrokinetikus technológiák által okozott környezeti változások nagyságrendjének meghatározására.
– Argonne Állami Laboratórium Argonne, Illinois: A vízi erőművek hatékonyságának és környezeti teljesítményének optimalizálására.
– Oak Ridge Nemzeti Laboratórium Oak Ridge, Tennessee: A hal-barát turbina tervek kiértékelésére, és az üvegházhatást okozó gázkibocsátások felmérésére tározókban, szerte az országban.

Az Energiaügyi Minisztérium nemrég bejelentette arra vonatkozó terveit, hogy 37 millió dollárt helyez gazdaságélénkítő alapokba, hogy alternatív energiakutatásokra és fejlesztési projektekre szánja. A támogatásokra a körülbelül 500 alkalmazottat foglalkoztató vállalatok jogosultak.

Ajánlott tartalom

Ezzel a módszerrel tud hatékonyan fával tüzelni

Így tüzeljen hatékonyan fával.