Az olajkatasztrófa vezeti a twitterezők 2010-es ranglistáját

A Mexikói-öbölben történt olajkatasztrófa vezeti a twitterezők 2010-es ranglistáját – derül ki a mikroblog-szolgáltatás év végi összesítéséből.

A legfeljebb 140 karakteres üzenetek továbbítására alkalmas mikroblogon idén a BP olajtársaság Mexikói-öbölben okozott súlyos természeti katasztrófája volt a leggyakoribb téma. A Mexikói-öbölben április 20-án a Deepwater Horizon olajfúró platform felrobbanása és elsüllyedése után a tenger fenekén lévő sérült kútfej július 15-i elzárásáig mintegy 700 millió liter nyersolaj ömlött a tengerbe.
A twitterezők második kedvenc témája a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság és az év legnagyobb sporteseményétől immár elválaszthatatlan vuvuzela volt. A sokak által csak idegesítő zajforrásként jellemzett helyi dudaféle a toplista ötödik helyére került, míg az oberhauseni óceanárium októberben kimúlt legendás lakója, a futballjóslatairól híressé vált Paul nevű polip a 10. helyen szerepelt.

A csevegők harmadik gyakori témája az Eredet című júliusban bemutatott sci-fi akciófilm volt. A Leonardo DiCapriót szupertolvajként felvonultató mozi három héten át vezette az amerikai jegyeladási ranglistát.
A listában a haiti földrengés és az ehhez kapcsolódó információk a negyedik helyre kerültek. A világ egyik legszegényebb országában januárban történ természeti katasztrófának mintegy 200 ezer halálos áldozata volt.
A mikroblogolók technikai érdeklődését mutatja, hogy az Apple táblagépe a hatodik, a Google Android operációs rendszere pedig a hetedik helyre került.
A 16 éves kanadai énekes, Justin Bieber lett a nyolcadik legnépszerűbb twitteres téma, míg a Harry Potter és a Halál ereklyéi című könyv, valamint a történetből készült filmek jutottak a kilencedik helyre.

Ajánlott tartalom

Zöld színnel a fenntarthatóságért és a tudatosabb döntésekért

Egyedi zöld színt vezet be termékein a kulacsokat és Microdrinkeket forgalmazó Waterdrop vállalat. A feltűnő, élénk színnel a vállalat kifejezi elköteleződését a környezetvédelem és fenntarthatóság mellett, és egyben szeretné felhívni a figyelmet a környezettudatosabb életmód fontosságára, és a választás lehetőségére.