Az önvezető Tesla életet mentett

Az idő előrehaladtával egyre több és több kérdésre kapunk választ a Tesla Full Self-Driving szoftverével kapcsolatban.

A béta változat ellenére már elvárható, hogy a valahová a kettes és hármas szintű önvezetés közé tehető rendszer többé kevésbé önállóan képes legyen megoldani a szokványos forgalmi helyzeteket, ám mi történik akkor, ha valami váratlanra kell reagálnia a Teslának? Nos, egy friss videóból kiderül, hogy hogyan oldja meg a Tesla azt, amikor egy őz ugrik elénk az útra, írta a teslasok.hu.

Vészhelyzetről egy pillanatra sem beszélhetünk, hisz az önvezető módban közlekedő autó nem száguldozott, miközben az állat is könnyedén ért át úgy az út túloldalára, hogy nem kényszerítette erős fékezésre a Teslát. A videóból viszont valamennyire látjuk, hogy hogyan reagált a Full Self-Driving a helyzetre.

A Tesla láthatóan időben észlelte az őzet, és egészen korán meg is kezdte a lassítást. Ezzel egy időben a Tesla kiszámolta az új útvonalát. Amíg elég helyet látott az őz előtt, jobbról szándékozott kikerülni az állatot, ám ahogyan a vad átért az út jobb oldalára, a Tesla úgy döntött, hogy balról kerül. Ez mind jól követhető a Full Self-Driving vizualizációján a Tesla kijelzőjén.

Bónuszként a videó végén még azt is megnézhetjük, hogy hogyan kezel a rendszer egy havas földutat, este, lekapcsolt fényszórók mellett. A válasz: látszólag többnyire gond nélkül.

Ajánlott tartalom

A DFDS ismét 100 elektromos teherautót rendelt a Volvo Trucks-tól

A Volvo Trucks 100 elektromos teherautóra kapott megrendelést a DFDS dán logisztikai vállalattól. Ezzel a legutóbbi megrendeléssel a DFDS csaknem kétszeresére növelte Volvo elektromos kamionokból álló flottáját, összesen 225 teherautóra, amely a legnagyobb elektromos nehézgépjármű-flotta Európában.