Az öreg vízimalmok is jár a zöldenergiát megillető támogatás

Nagy Britanniában ezentúl az elektromos energiát termelő hagyományos vízimalmokat és turbinákat is megilleti a környezetbarát energiának járó állami támogatás.

A támogatási forma lényege, hogy az országban működő áramszolgáltatók kötelesek visszavásárolni egy meghatározott áron a megújuló energiákból, így például a vízenergiából termelt áramot. A brit Környezetvédelmi Ügynökség szerint a vízenergia ma már az egyik legnépszerűbb energiaforrás a szigetországban felbukkanó újabb és újabb környezetvédelmi beruházások körében, amit az bizonyít leginkább, hogy az elmúlt két évben tízszeresére nőtt az alternatív energiaforrások használatára vonatkozó kérelmek száma.
“A mostani bejelentés több ezer projekt előtt nyit szabad utat szerte az országban, és ide vonzza azokat a látogatókat is, akik érdeklődnek a megújuló energiaforrások iránt” – mondta Gaynor Hartnell, a Megújuló Energia Egyesület (REA)vezérigazgatója. A szervezet a Föld Barátai nevű környezetvédelmi csoporttal együttműködve kampányolt azért, hogy a felújított “hagyományos vízerőművekre” is kiterjesszék a támogatási rendszert, amelyből a társaság reményei szerint a jövőben a biomassza és a geotermikus energia is hasznot húzhat majd.

Ajánlott tartalom

Otthoni LED-es dekorvilágítás egyszerűen?

A LED technológia manapság napról napra egyre elterjedtebbnek számít, úgy az ipari felhasználásban, mint a privát otthonokban. Ezen nem is csodálkozhatunk, hiszen egy olyan alacsony fogyasztású, tartós és erőteljes világítási technológiáról beszélünk, amely valóban a zöld jövő alapját jelentheti. A különféle LED izzókat már valószínűleg mindenki ismeri, viszont a LED szalagokat már jóval kevesebben. Nézzük meg tehát, mik is ezek pontosan – és hogyan használhatóak az otthonunkban?