Az otthoni csapvíz a legjobb

A Magyar Víziközmű Szövetség (MaVíz) megbízásából készített közvélemény-kutatás eredménye szerint a magyar lakosság 85 százaléka fogyaszt csapvizet, amelynek minőségével a felnőtt lakosság több, mint háromnegyede elégedett.

A szövetség közleménye szerint ivóvíz csak olyan olyan víz lehet, amely eleget tesz a jogszabályban rögzített szigorú határértékeknek, írja az index.hu. Ez azt jelenti, hogy mintegy kétszáz alkotóelem jelenlétének felső határértéke jogszabályban rögzítve van. Ezen előírásnak hazánkban az összes csapvíz megfelel, amelyet a szolgáltatók és a hatóságok a fogyasztási pontokon is ellenőriznek. A szomszéd országokhoz és más EU-s országokhoz viszonyítva pozitív képet mutat az ivóvíz értékelése a lakosság körében. Ugyanakkor regionális szinten a többség hasonlónak, vagy jobbnak véli a lakóhelyén elérhető ivóvizet, mint az ország más területein lévőt.

Ajánlott tartalom

BKK: létrejött a pesti nagykörúti kerékpársávok folytatása Budán

Budán az Irinyi József utcában és az Október huszonharmadika utcában létrejött a pesti nagykörúti kerékpársávok folytatása - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).