Az óvszerek a fajok megmentésére szólítanak fel

A Center for Biological Diversity munkatársai olyan óvszereket ajánlanak, amelyeknek csomagolásán veszélyeztetett állatok képei láthatók.

A központ szerint az emberi túlnépesedés okozható a fenyegető veszélyért. Hat különböző faj, a pettyes bagolytól kezdve a temetőbogárig mind a biztonságos szexre ösztönzi a párokat. Végül is, ha a nemi úton terjedő betegségek vagy a nem kívánt terhesség nem elég ahhoz, hogy meggyőzze az embereket az óvszer használatáról, majd talán a jegesmedvék megteszik.

A központ honlapján leírja a túlnépesedett bolygó, és a biodiverzitás csökkenése közti kapcsolatot:

6,8 milliárd emberrel az emberi faj nem csak a legnépesebb emlős a Földön, amely valaha is létezett. Mivel ki kell elégíteni e rengeteg ember igényeit – főleg a magas fogyasztású vezető nemzetekét-, a Homo Sapiens felélte a Föld édesvízkínálatának felét, és a földek 50 százalékát. Ennek eredményeként a többi fajnak elfogy az élettere.

Az Amerikai Egyesült Államokban 3000 önkéntes oszt szét 100.000 darabot ezekből a speciális csomagolású óvszerekből. Az óvszert bárokban, bevásárlóközpontokban, iskolákban, koncerteken és egyéb rendezvényeken terjesztik majd.
A US Fish and Wildlife Service osztályozása szerint kiderül, hogy a hat faj közül melyik fenyegetett vagy veszélyeztetett.

Ajánlott tartalom

Ez a világ legzöldebb fesztiválja?

2023-ban június 1. és június 3. között tartották meg a NorthSide Festivalt, amely a világ egyik legfenntarthatóbb kulturális rendezvénye.