Az új-mexikói film technikusok uniója, a IATSE Local 480, a közelmúltban kapott jó pár másolatot a ’Zöld filmgyártás csökkentés… újrafelhasználás… újrahasznosítás… ismétlés’ anyagból.

Az új-mexikói filmgyártás így tér zöld utakra

Az új-mexikói film technikusok uniója, a IATSE Local 480, a közelmúltban kapott jó pár másolatot a ’Zöld filmgyártás csökkentés… újrafelhasználás… újrahasznosítás… ismétlés’ anyagból.

Az útmutató tippeket és technikákat kínál a személyzet számára – vagyis érzékletesen mutatja be számukra hogyan lehet környezettudatosan dolgozni a filmiparban. A Local 480 tagjai, Peter és Cheryl Clarson útmutató szándékkal írták a könyvet, és céljuk minden forgatásra eljuttatni azt Új-Mexikóban. És egyre több ilyen eset van, beleértve a Transformerst és a Terminator Salvation-t.

A könyvet Jon Hendry, a Local 480 üzleti munkatársa adta ki, aki elmondta: „Nagyon szeretnénk, ha középiskolák és főiskolák is kapnának ezekből a könyvekből. Jó lenne, ha mindenhova eljutna, ahol filmről tanulnak az emberek. Így azt is megtanulhatják, hogyan lehet a szakmát környezettudatosan űzni. Új-Mexikó mindig is vezető szerepet töltött be a környezettudatos filmkészítésben, és most végre le is írtuk.”
Arra a kérdésre, hogy miért nem egyszerűen „zöldebb” egy weboldalon közzétenni ezeket az információkat, mint könyvben kiadni, Hendry azt válaszolta, hogy „gyakran nem lehetséges csak úgy internetezni egy film díszletei között, de ezt a könyvet akkor fogod meg, amikor akarod, viheted magaddal, és könnyen megtalálod a megoldásokat is benne… egyszerűbb.”

A National Geographic’s All Roads Film Project már felvásárolt egy jó nagy mennyiséget a könyvből, hogy saját középiskolái filmes programjai keretein belül terjeszthesse azokat.

Ajánlott tartalom

Kiemelt segítséget kap három vármegye a zöld átálláshoz

A Környezeti és energiahatékonysági operatív program plusz (Kehop plusz) forrásaiból mintegy 110 milliárd forint jut a három leginkább környezetszennyező gazdaságú vármegye zöld átállásának kiemelt támogatására - jelentette be a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium közlekedési, környezeti és energiahatékonysági fejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára kedden Egerben.