Az új Qashqai és Murano bújt el a hibrid Nissanban

Resonance néven futurisztikus, hibrid tanulmányautót mutatott be a Nissan. Az autón látható stílusjegyekből az új Qashqai és Murano is merít majd.

A Nissan Detroitban kiállított tanulmányautója a közeljövőben megjelenő modelleket vezeti fel, hetven százalékban megegyezik az új Muranóval. A 4840 milliméter hosszú koncepció egyes stíluselemeit ugyanakkor az új Qashqai-hoz is felhasználják. A Resonance formaterve San Diegóban készült, az amerikai ízlésvilágot lovagolja meg. Hibrid hajtása 2,5 literes benzinesből és egy elektromotorból áll, utóbbit lítium-ion akkumulátor táplálja energiával. A váltó fokozatmentes automata. A külsőhöz hasonlóan a tanulmány utastere is futurisztikus, a szériaváltozaté biztosan nem ilyen lesz. Mivel a Murano legfontosabb piaca az amerikai, a gyártást az Egyesült Államokba költözteti át a Nissan, írja az origo.hu.

nissan

Ajánlott tartalom

Nagy-Britanniában 14,7 százalékkal nőtt az új autók eladása januárban

Nagy-Britanniában 14,7 százalékkal, 131 ezer 994 darabra nőtt az új autók eladása januárban az egy évvel korábbihoz képest, már a hatodik egymást követő hónapban jegyeztek fel emelkedést - derült ki a brit autógyártók és autókereskedők szövetségének (SMMT) honlapján hétfőn közzétett adatokból.