Az újrahasznosítás ABC-je az építkezésben

Meglepő módon modern hatású az a várva várt, immáron elkészült épület, amelyet kizárólag újrahasznosított alapanyagokból építettek meg nemrégiben Dániában. Az építőanyagok a legkülönfélébb forrásokból származtak.

Az ötletgazdag otthon alapját két hajókonténer biztosította. Ez tette lehetővé a stabil szerkezet kialakítását. A homlokzati panelek hőkezelt papírból, míg a tető és a külső burkolat újrahasznosított alumínium dobozokból készült. A fürdő csempéje hulladék üvegből, a konyha padlóját pedig pezsgő parafadugók darabjaiból rakták össze. Kiemelendő a ház “működése” az energihatékonyság területén is, ugyanis a hatékony  optimalizálás (árnyékolás és természetes szellőzés, megfelelő tájolás, átgondolt fénytervezés) eredményeképpen jóval csekélyebb az épület úgynevezett ökológiai lábnyoma és fenntartási költsége.

A ház megfizethető és megépítése bizonyságul szolgál arra, hogy kis kibocsátással is lehetséges igényes épületeket előállítani, írja az alternativenergia.hu. A programterv alapján hatvanöt százalékkal akarták csökkenteni a munkálatok folyamán kibocsátott CO2 mennyiséget, összehasonlítva egy hagyományos ház felépítésével, ezzel szemben azt tapasztalták, hogy nyolcvanhat százalékos hatékonyságot értek el. A felsorakoztatott építőelemekből akár arra is lehetne következtetni, hogy egy szedett-vedett épület készült el, ám a házról készült képek bebizonyították hogy ez nem igaz. A ház stílusos arculatu, modern kialkításu, esztétikus, amely kellemes otthont, meghitt környezetet nyújt az odaköltöző tulajdonosoknak.

-

-

Ajánlott tartalom

A napelemek megtermelik a Kstar energiatárolója egyszerűen eltárolja az energiát

A KSTAR az új energiaforrások és a teljesítményelektronika egyik vezető márkája. Ide tartoznak az adatközpontok számára kritikus infrastruktúrák elemei (UPS, akkumulátorok és precíziós klímaberendezések), a moduláris adatközpont-megoldások, valamint átfogó fotovillamos és energiatárolási megoldások.