A Shelby Ultimate Aero már eddig is kiemelkedett a tömegből a világ leggyorsabb autójaként, most a gyártó bejelentette, hogy a modell tisztán elektromos verzióját is tervezik.

Az Ultimate Aero elektromos változata

A Shelby Ultimate Aero már eddig is kiemelkedett a tömegből a világ leggyorsabb autójaként, most a gyártó bejelentette, hogy a modell tisztán elektromos verzióját is tervezik.

Az új modell a forradalmi tisztán elektromos, skálázható erőátviteli rendszeren alapul, 100% nyomatékot biztosítva 0 fordulat/percen, valamint nagyobb teljesítményt produkálva a hagyományos belső égésű motorokhoz képest. Az Ultimate Aero EV lóereje 1000, nyomatéka 800 ft-lb lesz. 2,5 másodperc alatt gyorsul fel 60 mérföld/órára, és csúcssebessége 208 mérföld/óra lehet. A fejlesztők a lítium-ion akkumulátor hálózati töltését 10 percben határozták meg, egyetlen töltéssel 150-200 mérföldes távolság megtételére lesz alkalmas.

A sikeres konstrukció nagy lökést adhatna a lítium-ion akkumulátorok és az elektromos autók technológiájának. Számos gyártó a kivitelezés során szükségesnek tartja a valamit valamiért elvet. A csúcssebesség és a formatervezés korlátozása a megvalósuló elektromos személygépkocsik piacán természetesnek hat, a legfontosabb cél a minél nagyobb hatótávolság és a rövid, hatékony töltés elérése.

shelby

Az Ultimate Aero belső égésű motorral rendelkező konstrukciója az alábbi bemutatófilmen segítséget nyújthat az elektromos verzió lenyűgöző tulajdonságainak elképzeléséhez.

Ajánlott tartalom

Magyarország javaslatcsomagot terjesztett elő az európai elektromobilitás fejlesztésére

Magyarország 11 pontos javaslatcsomagot terjesztett az uniós Versenyképességi Tanács elé az elektromos autózásra való átállás felgyorsítása érdekében - mondta a nemzetgazdasági miniszter szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.