Az Ultimate Aero elektromos változata

A Shelby Ultimate Aero már eddig is kiemelkedett a tömegből a világ leggyorsabb autójaként, most a gyártó bejelentette, hogy a modell tisztán elektromos verzióját is tervezik.

Az új modell a forradalmi tisztán elektromos, skálázható erőátviteli rendszeren alapul, 100% nyomatékot biztosítva 0 fordulat/percen, valamint nagyobb teljesítményt produkálva a hagyományos belső égésű motorokhoz képest. Az Ultimate Aero EV lóereje 1000, nyomatéka 800 ft-lb lesz. 2,5 másodperc alatt gyorsul fel 60 mérföld/órára, és csúcssebessége 208 mérföld/óra lehet. A fejlesztők a lítium-ion akkumulátor hálózati töltését 10 percben határozták meg, egyetlen töltéssel 150-200 mérföldes távolság megtételére lesz alkalmas.

A sikeres konstrukció nagy lökést adhatna a lítium-ion akkumulátorok és az elektromos autók technológiájának. Számos gyártó a kivitelezés során szükségesnek tartja a valamit valamiért elvet. A csúcssebesség és a formatervezés korlátozása a megvalósuló elektromos személygépkocsik piacán természetesnek hat, a legfontosabb cél a minél nagyobb hatótávolság és a rövid, hatékony töltés elérése.

shelby

Az Ultimate Aero belső égésű motorral rendelkező konstrukciója az alábbi bemutatófilmen segítséget nyújthat az elektromos verzió lenyűgöző tulajdonságainak elképzeléséhez.

Ajánlott tartalom

Furcsa elképzeléseik vannak a környezettudatosságról a japán autómárkáknak

A Toyota vezetésével öt japán autó- és motorgyártó fogadta meg: kutatásokba kezd azért, hogy a belsőégésű motorok használata környezettudatosabb lehessen, így megtarthatók maradjanak a nettó nulla kibocsátású jövőben is.

Nincs hozzászólás

 1. Az elkövetkező évek legviharosabb gyorsulásu autója.
  figyelemreméltó még:
  10 perces gyorstöltés 380v 3x25A elég?
  végsebesség
  240-320 km hatótáv(500le nél!)
  nyílt kérdések:

  ár?
  széria érettség mikor várható?
  akku élettartam?

  a fentieket leszámítva is soha nem írt senki még csak hasonló széria tanulmány terv autókrol sem! A kiforrott szerényebb változatát szériába gyártás megkezdése után nagyon szívesenmegvásárolnám.

 2. Szerintem az árat még meg se tudják saccolni. Széria érettség még szerintem nagyon messze van!