Az űrhotel közelebb van, mint gondolnánk

Az űrturizmus valósággá vált. Az orosz tervező csoport, az Orbital Technologies is megjelent a piacon, a Commercial Space Station (CSS) hotel kapszulával. Egy többfunkciós űrállomásnak tervezték, de a napenergiával működtetett űrhajó könnyen lehet, hogy 2016-ra a turisták kedvelt uticéljává fog válni.

A CSS 349 km-re a Földtől fog keringeni, ahol különböző tudományos feladatokat lát el, emellett pedig kereskedelmi célokra is fogják használni. 7 vendég élvezheti a 4 kabin adta lehetőségeket, ami olyan kilátást biztosít, mint semmi más. A vendégek függőlegesen, vagy vízszintesen elhelyezett hálózsákokban fognak aludni, amelyek segítségével elkerülhető a lebegés a kabinban. Ez egy kicsit más, mint a hagyományos kemping. A fürdőszobákban légöblítéses vécék lesznek. A turisták kicsit több luxust élvezhetnek, mint az átlagos asztronauták, ugyanis egy teljesen zárt kabinban tudnak majd fürödni. Az ételeket a Földön készítik elő, amit majd a fedélzeten lehet mikróban felmelegíteni. Sajnos az alkohol nem megengedett. Miután a turista szezonnak vége, a CSS-t átvehetik a tudósok hat hónapra, a feladatuk pedig az lesz, hogy segítsenek a közelben lévő, bajba jutott űrhajókon. A két napos túra 826000 dollárba fog kerülni.

Ajánlott tartalom

A légkondicionálók felkészítése a hideg időszakra

Ahogy a nyár lassan átadja helyét az ősznek, egyre többször tapasztalhatunk alacsonyabb hőmérsékleteket otthonunkban. Hajnalban már csak kabátban merészkedünk ki, és gyakrabban fújnak hideg szelek nap közben is. Mindez azt jelenti, hogy ideje felkészítenie klímarendszerét az őszi és téli szezonra.