Az USA keleti partját ellepik a szélturbinák

Az amerikai Long Island Power Authority (LIPA) összesen 1000 megawattnyi tengeri-szélerőmű létesítését tervezi New York államban Long Islanden, valamint a tőle északkeletre fekvő Rhode Island államban.

A városok ellátásbiztonságát növelő egységek elhelyezkedésükből adódóan nem zavarják a működésük során keletkező zajszennyezéssel a lakosságot. Thomas Falcone, a LIPA vezérigazgatója szerint 2022-re akár el is készülhet a 1000 megawattnyi új szélerőmű kapacitás Long Islanden és Rhode Islanden. Az Atlanti-óceán azon térsége, amely az érintett államok partjainál található, különösen alkalmas a tengeri-szélerőművek működtetésére. A megfelelő széljárás mellett az óceán felszínén helyet foglaló egységek nem okoznak zajszennyezést a térségben, hiszen távol esnek a lakott településektől. A LIPA a Long Island keleti csücskén található Montaukban kezdené meg a szélerőművek építését, ahol egy 90 megawattos kapacitást hoznának létre. A munkálatok már a jövő hét folyamán megkezdődhetnek.

-

forrás: smartinvest.hu

Ajánlott tartalom

Ismét lehet pályázni a napelemes támogatásra

Az elutasított pályázatok hátterében téves feltételezés állt, miszerint az adószámmal rendelkező magánszemélyek által megjelölt ingatlanokban gazdasági tevékenység zajlik. A bejelentés azután történt, hogy sorra utasították el az ilyen pályázatokat, ellentétben a kiírásban foglaltakkal.