Az utóbbi 30 év legnagyobb kőolaj- és földgázlelőhelyét találhatták meg Romániában

Feltehetőleg az utóbbi 30 év legnagyobb kőolaj- és gázlelőhelyét találta meg Buzău megyében az OMV Petrom és a Hunt Oil Company of Romania – írja a Mediafax. A vállalatok előzetesen úgy becsülték, hogy a 2500 méter mélységben feltárt lelőhelyből a kitermelés megkezdése után akár 1200-2100 hordó kőolaj is kinyerhető lesz naponta.

A vállalatok közleménye szerint az elkövetkezendő időszakban további kutatásokat fognak elvégezni annak érdekében, hogy meghatározzák a lelőhelyek termelési potenciálját. “Az utóbbi 30 év legnagyobb felfedezésének számít ez Munténia területén. Az OMV Petrom privatizálása óta ebben az évben költöttünk a legtöbbet felderítésekre. Nagyon fontos, hogy tovább folytassuk a feltárásokat, hiszen a lelőhelyeink 90%-a már kimerülőben van. Jelenleg 40%-át szállítjuk Románia kőolaj és földgáz szükségleteinek” – mondta Gabriel Selischi, az OMV Petrom kutatás és termelésért felelő igazgatója.

forrás: transindex.ro

Ajánlott tartalom

Energetikai innovációk teszteléséhez vár ötleteket a MEKH

A villamos energiáról szóló törvény 2022. szeptember 1-jétől teszi lehetővé, hogy a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) energetikai szabályozási tesztkörnyezetet működtessen.