Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Klímaváltozás / Banksy graffitivel áll ki a klímavédelem mellett

Banksy graffitivel áll ki a klímavédelem mellett

Egyre többen tulajdonítják Banksynek, a street art rejtőzködő brit művészének azt a stencilképet, amely a londoni Hyde Parknál, a Marble Arch melletti betonfalon egy éjszaka leforgása alatt tűnt fel – írta pénteken a BBC.

Banksy nem erősítette meg, hogy ő készítette volna a képet, amely egy kislányt ábrázol, mellette felirat: From this moment despair ends and tactics begin (Ettől a pillanattól vége a kétségbeesésnek és kezdődik a harc). Ez a hely az Extinction Rebellion nevű környezetvédelmi kampánycsoport bázisa, melynek aktivistái az elmúlt hetekben a klímavédelemért tüntetnek. Úgy tűnik, a graffitivel a tiltakozók előtt tiszteleg az alkotó. Az Extiction Rebellion bristoli csoportja – ebből a városból való Banksy is – a Twitteren azt írta, szerintük a tiltakozók csütörtök esti “záróünnepélye” alatt készült a graffiti. Az aktivisták egy része, akik a Marble Archnál maradtak egész éjjel, azt mondták, “száz százalékig biztosak abban”, hogy a rejtőzködő művész alkotta a képet.

képek: artbleat.co.uk/wherethereswalls.com

 

Ajánlott tartalom

Épületfelújítás: kezdjük a falnál. Kiszámoltuk!

Ha épületfelújítással szeretnénk energiatakarékossá tenni otthonunkat, először is át kell gondoljuk, mely épületszerkezetek korszerűsítésével juthatunk a kívánt eredményhez.