Barcelona megújul

A Barcelonában lévő Poblenou kerület egykor még zsibongott az ipari élettől, de a 20. században végbemenő ipari hanyatlás miatt ez megváltozott. Csak régi raktárakkal találkozhatunk, amelyek nem sok aktivitást mutatnak.

A kerületet szeretné a város felújítani és elindítottak egy 22@Barcelona nevű projektet. A környék egyik legnagyobb projektje, a Media-TIC épület. Az építményt Cluod9 építész csoport tervezte Enric Ruiz Geli vezetésével, a régi struktúrát vegyítik az új elemekkel, amihez egy felfújható intelligens homlokzatot használnak, amely a napsugarat és a hőmérsékletet szabályozza.
A város vezetése és Ruiz Geli szeretnék, ha a 22@Barcelona átalakítaná az elhagyatott ipari központot egy technológiai és informatikai centrummá. A Media-TIC épületet úgy tervezték, hogy az élvonalában legyen ennek a mozgalomnak. A tervező azt szeretné, ha az új városrész egy “önálló energia” lenne. Az új gyárak és irodák energiát nyernek majd belőle, amint elkezdik a Media-TIC épületet használni. Egy felfújható Etilén Tetrafluor Etilén „bőr” réteget használ (ETFE), amelyet egy napenergiával működő digitális szenzor szabályoz. A “bőr” különböző ETFE légkamrából készült, amely kitágul vagy összehúzódik, ahogy a fény változik.
A Media-Tic belseje egy olyan rész, ahol az emberek gondolkodhatnak, találkozhatnak egymással illetve alkothatnak. A földszint egy teljesen nyitott tér. A Media-Tic épület egy nagyon jó kezdet annak érdekében, hogy a Barcelonában lévő Poblenou kerület megújulhasson.

Ajánlott tartalom

A zöldenergia a jövő a gazdaságban, az iparban és a közlekedésben is

A zöldenergia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt - mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke vasárnap a társaság Facebook-oldalára feltöltött videóban.