Bedőlt Csiki-Bege geotermikus lakóparkja

Félbemaradt lakóparképítés, geotermikus fűtés nélküli lakások – így szakadt meg Csigi-Bege Lajos ingatlanfejlesztése. A gázfűtésről a lakók most saját maguk próbálnak gondoskodni.

Kilátástalan pénzügyi helyzetbe kerültek az autópiacról idén januárban kivonult Csiki-Bege Lajos ingatlanos cégei, olyannyira, hogy a veresegyházi, csaknem félkész állapotban lévő Csiki-Berek geotermikus lakóparkot napokon belül az azt finanszírozó CIB Bank veheti át. „Jelenleg a hiteleink lezárásáról és a projekt bank részére történő értékesítéséről tárgyalunk” – erősítette meg a HVG-nek Csiki-Bege. Király Gábor, a CIB vezérigazgató-helyettese úgy fogalmazott: a banki ajánlatról nem jött létre megállapodás, ám a tárgyalásokat nem zárták le. Gyors megegyezésre azonban vajmi kevés remény van.
Az ökolakópark fejlesztése 2007-ben kezdődött. A 6,7 milliárd forintosra tervezett beruházás során Csiki-Bege projekt-cége, a GEOS Ingatlanfejlesztő Kft. – amely három éve Somody Imre vagyonkezelő kft-jéből vált ki, és 87 ezer négyzetméter telekingatlant birtokolt – két ütemben 167 családi házat építetett volna fel. Ebből az első ütemben 72 lakás el is készült – a projektfinanszírozási szerződés szerint 305 millió forintos önerővel, 1,3 milliárd forintos hitelkeret mellett. Miután azonban a lakóparkba 2009 nyaráig mindössze tizenegy család költözött be, és a többi lakás a válság miatt eladhatatlanná vált, a vállalkozó azonnal tárgyalásokat kezdeményezett a bankkal a hitelkeret megújításáról.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

A napelemek megtermelik a Kstar energiatárolója egyszerűen eltárolja az energiát

A KSTAR az új energiaforrások és a teljesítményelektronika egyik vezető márkája. Ide tartoznak az adatközpontok számára kritikus infrastruktúrák elemei (UPS, akkumulátorok és precíziós klímaberendezések), a moduláris adatközpont-megoldások, valamint átfogó fotovillamos és energiatárolási megoldások.

Nincs hozzászólás

  1. Emlékszem, mennyire örültem, amikor először hallottam erről a projektről… Végre egy olyan komoly vállalkozó és vállalkozás, ami/aki tényleg innovatív. Erre tessék. Az eredeti cikkből kiérződik, hogy mindkét fél (a bank és Cs.B.Lajos is) hibáztak… A baj, hogy megint olyan emberek isszák ennek a levét, akik aztán végképp nem tehetnek semmiről, vaze!