Befektetés a magyar gépészmérnökök és energetikai szakemberek következő generációjának képzésébe

Szoftver licencet adományozott a GE a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemnek.

Közel 106 000 [1] dollár értékű szoftver licencet adományozott a GE a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Gépészmérnöki Karának. A GateCycle erőművi hősémaszámító programot a cég az egyetemmel folytatott együttműködés keretében ajánlotta fel.  A BME öt hálózati licencet kapott az adományozott a szoftver legfrissebb verziójához, amelynek ünnepélyes átadására az egyetemen a mai nap folyamán került sor.

A GE GateCycle programja értékes oktatási segédeszközt jelent a BME Gépészmérnöki Kara és az ott hallgató diákok számára, mivel az alkalmazás elősegíti a hatékony erőmű-modellezési és hibaelhárítási módszerek elsajátítását.  A szoftver használatával a gépészmérnöki kar tanulói a valóságnak megfelelő környezetben alkalmazhatják elméleti ismereteiket.   A szoftver olyan technikai készségek és kompetenciák fejlesztésében nyújthat segítséget, amelyek elengedhetetlenek a hallgatók jövendőbeli szakmai karrierjéhez az energiaipar területén.

“Köszönettel tartozunk a GE-nek a felajánlott programért, amely lehetővé teszi, hogy hallgatóink számára tovább gazdagítsuk a tananyagot, illetve az előadásokat, ami nagyban segíti a magas színvonalú oktatás biztosításáért kifejtett, nemzetközileg is elismert erőfeszítéseinket” – mondta Dr. Stépán Gábor dékán. “A rendkívül korszerű technológiát alkalmazó GateCycle program figyelembe veszi napjaink környezetvédelmi kérdéseit és követelményeit, melyek egyaránt fontosak az oktatók számára és Magyarország számára is.”

A programmal modellezhetők a kombinált ciklusú erőművek, a fosszilis tüzelésű erőművek, az atomerőművek, a kogenerációs rendszerek, a kombinált hő- és villamos energia-termelő erőművek, a korszerű gázturbinás ciklusok, és számos más energiarendszer is.  Mivel a GateCycle-t a GE üzletágai, a világ legnagyobb OEM cégei, tervezővállalatok, közművállalatok és kutatóintézetek is használják, a folyamatosan érkező visszajelzések segítik a szoftver állandó fejlesztését és funkcióinak bővítését.   A szoftver segítségével elérhető teljesítményoptimalizálás nagyobb hatékonyságot biztosít, és lehetővé teszi a meglévő és az újonnan tervezett erőművek összes lehetőségének kiaknázását.

“A GE Energy továbbra is fontos területnek tekinti Magyarországot, ahol 3200 alkalmazottat foglalkoztat” – mondta Rod Christie, a GE Energy Közép- és Kelet-Európáért, Oroszországért és a FÁK-ért felelős vezérigazgatója. “A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel való együttműködésünk lehetővé teszi, hogy beruházzunk a magyar energetikai szakemberek következő generációjának képzésébe.”

Ajánlott tartalom

A zöldenergia a jövő a gazdaságban, az iparban és a közlekedésben is

A zöldenergia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt - mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke vasárnap a társaság Facebook-oldalára feltöltött videóban.