Befektetéshez juthatnak a tiszta energia fejlesztéseken dolgozó innovátorok

December 15-ig várja az EIT InnoEnergy az európai, köztük a magyar startupok, vállalkozók, innovátorok és kutatók tiszta energia fejlesztéseit, megoldásait a Hello CleanTech 2.0 programba.

Az EIT InnoEnergy tájékoztatása szerint a Hello CleanTech 2.0 kezdeményezés arra jött létre, hogy a tiszta energiát érintő innovációk könnyebben eljussanak a nemzetközi nagyvállalatokhoz, befektetőkhöz. A tiszta energia ágazat területén tevékenykedő jelentkezőket az energiatárolást, a zöld hidrogént, a széntechnológiát, a szén-dioxid-mentesítést, az akkumulátorok újrahasznosítását, az intelligens hálózatokat, a körforgásos gazdaságot és a biogazdaságot, a megújuló energiaforrásokat, illetve a digitális megoldásokat érintő fejlesztéseikkel várják a programba.

A Hello CleanTech 2.0-ba bekapcsolódó pályázók hozzáférést kapnak a program partnereinek szolgáltatásaihoz, valamint az általuk nyújtott szakértői támogatáshoz, mentorálásához. Bekapcsolódhatnak az EIT InnoEnergy és a résztvevő cégek befektetési folyamataiba, illetve elérhetővé válnak számukra a globális kockázatitőke-alapok, valamint a releváns infrastruktúrák felett rendelkező iparági vezetőkkel való együttműködések – írták a közleményben. Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) támogatásával 2010-ben létrehozott EIT InnoEnergy célja, hogy befektetéseivel elősegítse az európai energiaszektor fenntarthatóbbá tételét és versenyképesebbé válását az innováció és az oktatás összekapcsolásával.

Ajánlott tartalom

Növelni kell az energiahatékonyságot

A magyar gazdaság versenyképességének egyik kulcsa az energiahatékonyság növelése - erről Juhász Edit, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) elnöke beszélt egy konferencián az MTI-nek küldött közlemény szerint.