Bemutatkozott az elektromos Mercedes A osztály

Leleplezte a Mercedes-Benz az A osztályból készült elektromos modelljét.

Csak limitált szériában gyártja a Mercedes-Benz az elektromos A osztályt, az E-Cell alapjait a szériamodell adja. Ötszáz darab készül belőle a rastatti üzemben, lízingkonstrukcióban juthatnak hozzá német, francia és holland ügyfelek.
95 lóerős villanymotor került az autóba, legnagyobb nyomatéka 290 Nm. Lítium-ion akkumulátorok táplálják a motort, egy feltöltéssel körülbelül 200 kilométert képes megtenni az autó. A végsebességet 150 km/óránál korlátozták, százra 14 másodperc körüli idővel gyorsul az autó.
Az akkumulátorokat és a hajtási komponenseket olyan ügyesen rejtették el a mérnökök, hogy az elektromos A osztály csomagtartója pontosan ugyanakkora, mint a szériamodellé.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Milyen típusú alternatív energiájú járművek léteznek?

A nem hagyományos hajtású járművek piaca egyre szélesebb. Az elektromos autók mellett népszerűek a hibridek. Ha ilyen autót keresel, először is tudnod kell, mi a különbség a BEV, HEV, PHEV, MHEV, EREV vagy FCEV járművek között. Ezért megvizsgáljuk, milyen típusú elektromos és hibrid autók léteznek, és miben különböznek egymástól, viszont van még egy dolog, amire szeretnénk felhívni a figyelmedet, tarts velünk!