Bemutatta Tablet-PC számítógépét a tajvani Asus

Az Eee-Netbook számítógépeiről ismertté vált tajvani AsusTek számítógép gyártó vállalat bemutatta saját Tablet-PC számítógépét.

Az Apple iPad kategóriában versenybe szálló “Eee-Pad” számítógép 10 és 12 hüvelykes képernyővel rendelkezik és Windows 7 operációs rendszeren fut. A készülék értékesítését 2011 elején kezdik meg.
A 10 hüvelykes képernyővel rendelkező számítógép ára 400-450 dollár között lesz. A 12 hüvelykes készülék várható árát nem jelezték. Az Apple iPad ára 499 dollárnál kezdődik.
A szintén tajvani Acer még korábban bejelentette saját 7 hüvelykes érintőképernyős Tablet-PC készülékének fejlesztését, amely viszont a Google Android operációs rendszerével fog működni.

Ajánlott tartalom

A nyomtatás energiakibocsátásának felét meg lehetne spórolni tintasugaras nyomtatókkal

Ha 2025-ig az összes irodai lézernyomtatót kiváltanák tintasugaras nyomtatóra, akkor a jelenlegi szint 52 százalékára lehetne csökkenteni az energiakibocsátást, ez 1300 millió kilogramm szén-dioxidot takarítana meg, ami több mint 280 ezer autó forgalomból való kivonásával lenne egyenértékű - derül ki az Epson megbízásából készült kutatásból.