Bemutatták a leghosszabb etanol csővezetékének terveit

A dél-dakotai POET Ethanol Products és a texasi Magellan Midstream Partners javaslatot tett egy 1800 mérföld hosszú csővezeték-projektre.

A cső, mely egész Indiana államon és Észak-Indianapolis-on keresztül fut, a piacokra szállítja az etanolt, hogy ott üzemanyagként adják el. Ez a 4 milliárd dollár értékű projekt lesz a leghosszabb, melyet valaha is építettek az Egyesült Államokban – 3,6 milliárd liter üzemanyagot szállít majd évente. Az üzemanyagot a  kukoricából és cellulóz termékekből fogják előállítani. Ez a projekt nem csupán zöld üzemanyagot szállít a piacra, de munkavállalók ezreit foglalkoztatja majd. Várhatóan csak az építési folyamat során 80.000 munkahely fog létrejönni.

Az egyetlen akadály, mellyel a POET-nek szembe kell néznie, az a pénz hiánya. Azonban azt remélik, hogy biztonsági másolat elkészítésével megkapják a várva várt kölcsönt a szövetségi kormánytól.
Míg úgy tűnik, hogy a tervvel a bioüzemanyagok felhasználását szeretnék növelni, egyes tudósok véleménye szerint a nem élelmiszer célú növénytermesztést (például a kukorica és a fű termesztését) kell ösztönözni, hogy elkerüljük a jövőbeni élelmiszerválságot.

Ajánlott tartalom

Gazdára találtak az első elektromos járművek a vállalati pályázaton

Megszülettek az első támogatói döntések a kormány februárban megnyitott programjában. Az eddigi nyertes pályázatok alapján 191 vállalkozás kap több mint 849 millió forint támogatást 218 új elektromos gépkocsi megvásárlásához - tájékoztatta az MTI-t szerdán az Energiaügyi Minisztérium (EM).