Beton helyett “zöld” iskolai udvarok

Ötmillió forint támogatásból tíz iskolában valósulhat meg az iskolai udvarok “zöldítése” a Cetelem “zöldsuli” programjában.

Az internetes közönségszavazás és a zsűri döntése eredményeként kiválasztott két budapesti és nyolc vidéki iskola a következő tanévben már vidámabb, gyermekbarátabb környezetben fogadhatja a diákokat – közölte a Természetvédelmi Világalap (WWF) magyarországi részlege pénteken az MTI-vel. A Cetelem a zöldebb környezetért! elnevezésű kezdeményezés a Magyar Cetelem Bank és a WWF Magyarország együttműködésében 2009-ben indult. A pénzintézet új bankkártyákat vezetett be, majd 2010 áprilisa óta minden Cetelem hitelkártyával végzett vásárlási tranzakció után 10 forintot faültetésre fordítanak. Az így összegyűlt támogatásból eddig összesen közel 140 fát ültettek az ország több pontján. Mivel 2011 az erdők nemzetközi éve, a parkosítási tervekben az iskolák a környezetvédelemre is hangsúlyt helyeznek, jó néhány iskolában őshonos fákat akarnak telepíteni.

Ajánlott tartalom

Több tengerparti város süllyedése gyorsabb, mint a tengerszint emelkedése

Számos tengerparti város gyorsabban süllyed, mint amennyire a tengerszint emelkedik állapította meg a szingapúri Nanyang Egyetem és a NASA közös kutatása.