Beüzemelték a zöld energiákat az Apple adatközpontjában

Ezzel a beruházással az Apple adatközpontja lett a legnagyobb magánkézben lévő energia központ az Egyesült Államokban. 2 napelem- és egy üzemanyagcella farm összesen 50 MW energiát állít elő, ami 10 MW-vel több, mint amire az Apple-nek szüksége van.

A helyen ezért óriási akkumulátorokat helyeztek el, hogy felhős-esős időben is megérkezzenek az iCloud leveleink, és a felesleges áramot pedig visszatáplálják az áramhálózatba. 2010-ben és 2011-ben is megpróbálta az Apple a saját napelem farmját beüzemelni, de nem tudtak megállapodni a helyi áramszolgáltatóval a Duke Energy-vel. Még nem teljesen zökkenőmentes a kapcsolatuk, de dolgoznak a nézeteltérések elhárításán, mivel a Reno melletti adatközpontjuk mellett is szeretnének napelemeket helyezni. A Duke Energy-t nyilván az zavarja, hogy az Apple nem az ő áramukat kívánja elsődlegesen használni, mint a Google vagy a Facebook, hanem zöld energiaforrásokkal akarják megoldani az adatközpont ellátását. Jó látni, hogy az Apple olyan felelős nagyvállalattá nőtte ki magát, ami törődik környezetével, írja a beszeljukmac.com.

Ajánlott tartalom

Németh Szilárd: Európában a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és földgázt

A rezsicsökkentésnek köszönhetően 2024 márciusában Európában a magyar családok kapták legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt - tette közzé a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos szerdán közösségi oldalán.